Mayans Napisano Sierpień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2006 Witam mam problem z instalcja kodeków własciwie to zainstlowaniem jakich kolwiek multimiedów i programów [Raven1@Raven1 ~]$ su Hasło: [root@Raven1 Raven1]# yum -y install flash-plugin Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Setting up repositories core [1/3] updates [2/3] extras [3/3] Reading repository metadata in from local files Parsing package install arguments No Match for argument: flash-plugin Nothing to do Może ktos mi podsunac rozwiazanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLinuX Napisano Sierpień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2006 musisz dodać repozytoria. Bo yum w tych co masz nie może znaleźć tego plugina. Zainstaluj repozytoria z faq. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Orkan Napisano Sierpień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2006 "flash-plugin" to nie są jakiekolwiek kodeki i multimedia a z powyższego kodu wynika na mój rozum, że nie masz repozytorium "macromedia". Rozwiązanie: Włącz terminal. Zaloguj się jako root komendą su a następnie gedit /etc/yum.repos.d/macromedia.repo otworzy ci się edytor tekstu. Wpisz w niego poniższą treść [macromedia] name=Macromedia for i386 Linux baseurl=http://macromedia.rediris.es/rpm/ enabled=1 gpgcheck=1 gpgkey=http://macromedia.mplug.org/FEDORA-GPG-KEY Pamiętaj, żeby po ostatniej linijce zostawić jeszcze jedną pustą. Zapisz plik. Zamknij edytor. i gotowe. Zrób jeszcze raz yum install flash-plugin i zrestartuj Firefoxa. Jeśli chcesz o kodekach i instalowaniu wszystkiego co potrzeba do multimediów to idź TUTAJ albo ew. TUTAJ TŁUMACZENIE. Powodzenia, Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayans Napisano Sierpień 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2006 Dzieki za pomoc tylko ze nie potrafie wgrac kodeków do mp3 jestem nowy na Fedora 5 wczesnij korzystałem z Ubuntu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Sierpień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2006 to dobrze, że nie jesteśnowy w Internecie, umiesz pewnie korzystać z forumowej wyszukiwarki?albo chociaż z googli? wypadałoby najpier przeszukać forum, przed zadawaniem podstawowych pytań, przewalanych dziesiątki razy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Orkan Napisano Sierpień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2006 Dzieki za pomoc tylko ze nie potrafie wgrac kodeków do mp3 jestem nowy na Fedora 5 wczesnij korzystałem z Ubuntu dałem ci linka, tam naprawdę wszystko jest opisane jak chłop krowie na granicy jeśli chcesz słuchać mp3 w programie XMMS to su yum install xmms xmms-mp3 a jeśli w Beep Media Player to su yum install bmp bmp-mp3 do innych programów warto zainstalować kodeki gstreamer, ale jak już mówiłem, wszystko masz w linkach które wcześniej podałem, aha no i z wyszukiwarki na forum warto korzystać Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Sierpień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2006 Chłopaki, po co się trudzicie ?? Wszystko jest opisane w FAQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayans Napisano Sierpień 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2006 Dzeki juz oki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Orkan Napisano Sierpień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2006 Chłopaki, po co się trudzicie ?? Wszystko jest opisane w FAQ Daniel_2005 postanowiłem zrobić dzień dobroci dla... eee.... no i tak dalej Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi