Skocz do zawartości

Komercja Na Freeware

diaz

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze a propos Pandy: mnie Panda zniszczyła instalację Windows ME. Zawiesiła Kreator Dodawania Nowego Sprzętu. Spowodowało to losowe "wysypywanie się" explorera z powodu przepełnienia bufora wewnętrznego. Wywołała bład działania COM+ który zareagował komunikatem błędu ze wskazaniem, w którym pliku źródłowym C++ (może source Windy?) jest błąd. ZGłosiłem ten błąd na newsgroupie Microsoftu, ale, ze był to mój pierwszy list na grupie, zapomniałem (a jakże :D) ukryć sowjego maila i od tego czasu dostaje TONY spamu. Odinstalowując Pandę zapomniałem dograć Firewalla do windy, przez co sie położyła i formatujac dysk usunałem dokumenty mojej matki!!

Mozna więc bez przesday powiedzieć, że Panda zrujnowała mi zycie !! :D

---

Wyżej zapisana historia jest w 100% prawdziwa

o dziwo z nortonem tego nie przezylem :P

ale to nie zmienia faktu ze +Win -antywir -firewall = porazka i zagrozenie dla innych internautow i swojego zycia (a jak cie jakis internauta namierzy i wbije na chate z tasakiem z zamiarem oskalpowania cie za rozsylanie spamu?) :)

Zmartwię Cię, ale to najczęściej popełniany błąd przez użytkowników, w dłuższej perspektywie zwykle tragiczny w skutkach. Zapominanie o instalacji/konfiguracji tuż po wypluciu przez yum 'installation complete' potrafi później niezły syf w systemie narobić ;)

Powiem że teraz się zgubiłem co do twojej odpowiedzi , albo inaczej chciałeś to napisać albo ja nic nie zrozumiałem – a wydawało się mi że już trochę wiem ,

Ja Linuksa używam w dom z internetem tylko dla siebie , żadne tam serwery tak że mam środowisko graficzne które mi pomaga klikać ;-) :D

yum 'installation complete'

tego nie rozumię , naprawdę

Podobnie jest zresztą z instalacją ze źródeł i analogicznym kończeniu sprawy na ./configure & make & make install (to już w ogóle tragedia)...

z tą drugą opcją się zgodzę bo tak robię z instalacją sterownika do wifi bo nic innego nie umiem zrobić a za cieńki jestem z angielskiego żeby użyć checkinstall- , lub nawet już są inne rozwiązania a wracająć do mojego sterownika to Ubuntu ma w zaimplementowane Suse i Mandriwa czekam aż ktoś zrobi paczkę na FC ale na razie tak jadę – alb sam się wezmę i zrobię paczkę

Narka