Jump to content

Fluxbox Fedoracore 2

mikawajos
 Share

Recommended Posts

heyah :)

mam MALY problem z fluxboxem pod FC2,otoz po instalacji jak probuje odpalic fluxboxa poleceniem: fluxbox to pisze ze failed connection with X Server

Xy mam zainstalowane,XFree znaczy sie.Jak pisze cos zle to poprawiac bom z tego dopiero poczatkujacy jest. mam zainstalowane tez menedzer XRD bodajze-raz go odpalilem a teraz jak probuje to BLANK SCREEN i nic wiecej tylko RESET moge se zrobic. :(( jak wpisze tez startx to to samo-BLANK SCREEN :angry:

Ma ktos jakis pomysl?

moze wina sterownikow NVIDII? mam system FC2,AMD 1.6,256DDR,GeForce4MX440.

system to przeinsstlowuje juz po raz 4 i dalej nie iwem co i jak. :shock:

PS. Ma ktos moze sugestie jeszcze jak zainstalowac pod FC2 modem Motoroli SurfBoard4200 pod USB a potem te polaczenie internetowe udostepnic innemu komputrowi pracujacemu pod XP?

Pozdrowinka i z gory BIG THX!! :rolleyes:

jakby co to pisac pod 1384705 (gg) walcze!!! :lammer:

Xy mam zainstalowane,XFree znaczy sie.

Miałeś chyba na myśli X.org X11R6.7.0

mam zainstalowane tez menedzer XRD bodajze-raz go odpalilem a teraz jak probuje to BLANK SCREEN i nic wiecej tylko RESET moge se zrobic. :(( jak wpisze tez startx to to samo-BLANK SCREEN :angry:

Co masz w logach (/var/log/Xorg.0.log)? Jaka wersja sterowników NVIDII?

Odnośnie resetów - naciśnięcie przycisku POWER na obudowie nie pomaga? System powinien samemu się bezpiecznie wyłączyć.

PS. Ma ktos moze sugestie jeszcze jak zainstalowac pod FC2 modem Motoroli SurfBoard4200 pod USB a potem te polaczenie internetowe udostepnic innemu komputrowi pracujacemu pod XP?

Zgodnie z regulaminem powinieneś załóżyć osobny wątek :P

Restart na obudowie zawsze daje rade.

Jak wpisze w konsoli: fluxbox -to cos tam zrobi i pisze could not connect to X server. ale jak wpisze startx to mi sie odpala xdm i wtedy juz klapa bo jak wtedy wpisze fluxbox to wypisuje ze X server jest juz zajety.

A w ogole jak instalowac fluxboxa?moze cos zle robie?czytalem ze trzeba zmienic tam cos w plikach .initrc i .xsession ale nie wiem gdzie je znalezc.

Secundo: trzeba stworzyc katalog z ustawieniami dla fluxboxa .fluxbox ale gdzie go stworzyc?rejon dowolny?i zgrac tam pliki menu,i jakies tam.

W ogole ma ktos przepis na instalacje FLUXA dla kogos kto zaczyna dopiero (_linuxa_ → Linuksa) ORT?

PS.co do wersji sterow NVIDII to ost sciagniete z ich strony. a pliku X.log.0 nie widzialem nigdzie.

Pozdrawiam :lammer:

PS. NOC

poradzilem sobie jakos.

reinstall (_linuxa_ → Linuksa) ORT. kompilacja kernela, wgranie nowych sterow do NVIDII

wpisanie

startx & fluxbox

stworzenie katalogu .fluxbox

oraz pliku .xinitrc

i wszystko dziala perfecto

to teraz tylko modem kablowy :lammer:

Restart na obudowie zawsze daje rade.

Nie o to mi chodziło :P Po wciśnięciu przycisku POWER (a nie reset) demon ACPI dostaje sygnał (chyba od modułu button) i wyłącza komputer. Jest to przydatne, gdy system nie reaguje na naciskane klawisze klawiatury.

a pliku X.log.0 nie widzialem nigdzie.

Dziwne :/ A szukałeś /var/log/Xorg.0.log?

poradzilem sobie jakos.

Oj, to się trochę spóźniłem :/ Teraz to Ci mogę tylko pogratulować :-)