Skocz do zawartości

Amarok Po Update

Mati_17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, własnie zaktualizowałem sobie Amaroka do wersji najnowszej dostepnej na repozytoriach i po ponownym uruchomieniu nie mogę odtwarzać plików .mp3.

Amarok gdzieś zgubił wtyczkę gstreamer i została mi tylko do wtyczka helix, wtyczka gstreamer-plugins-ugly jest zainstalowana w systemie, czy da sie jakos zaimplementowac ja do Amaroka czy muszę czekac na zaktualizowanie jej na repozytorium i dopiero pobrac zaktualizowaną.

:) no to nie jesteś sam, ja mam ten sam problem. Po aktualizacji dostępna jest tylko wtyczka Helixa i nie mogę odtwarzać mp3, ani wma. Przedtem używałem silnika xine i wszystko było super. Jak na razie nie mogę znaleźć przyczyny :)

Więc czekamy na pomoc w rozwiązaniu problemu.

U mnie po aktualizacji jak nie było mp3 tak nie ma mimo w/w pakietu :/ Jakieś sugestie?

Jeśli używasz pakietu amarok-extras-nonfree to po aktualizacji musisz włączyć konfigurację amaroka i zmienić moduł z Helixa na Xine.

Pozdrawiam Rasp

• 1 month later...

U mnie po aktualizacji pakietu amarok-extras-nonfree wszystko pięknie śmiga, można wreszcie zmienić helix-a na xine

a u mnie po zainstalowaniu tego pakietu (jak również amarok, xine-libs) i aktualizacji wszystkich pakietów AmaroK umie używać tylko Helix, a Helix umie użuwać .ogg ale nie .mp3 :(