sokar620 Napisano Wrzesień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2006 Mam dziwny problem z Xmms. Zamiast znaczników id3 wyświetla mi przypadkowe litery. Wygląda to mniej więcej tak: 1. mAk@3 2. Is vhsad ON Nie są ta krzaczki związane z polskimi znakami, których nie używam w id3 tagach,czcionkę mam ustawioną na iso8859-2. Tak samo wygląda to w beep-media-player, natomiast Amarok odczytuje id3 tagi poprawnie.Wszystkie pliki mają zapisane dane id3 jak i id3v2. Pod windowsowym Winampem też wszystko wygląda normalnie . Czy ktoś miał już taki problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Wrzesień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2006 Skąd wziąłeś bibliotekę obsługi ID3(libid3tag)? Z yuma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Wrzesień 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2006 Z yuma. Oprócz standardowych repozytoriów mam jeszcze tylko Livne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menth0l Napisano Wrzesień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 2, 2006 A używałeś wcześniej amaroka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Wrzesień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2006 Nie są ta krzaczki związane z polskimi znakami, których nie używam w id3 tagach,czcionkę mam ustawioną na iso8859-2. Tak samo wygląda to w beep-media-player, natomiast Amarok odczytuje id3 tagi poprawnie. A używałeś wcześniej amaroka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Wrzesień 5, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2006 Używałem Amaroka. Generalnie dałem sobie spokój z walką o id3tagi w xmms. Dopiero teraz zauważyłam że xmms źle je wyświetla dla mp3 zakodowanych do formatu mp3Pro, natomiast zwykłe mp3 odczytuje dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi