lxuser62 Napisano Wrzesień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2006 Prosilbym o pomoc !! System Fedora Core 5 Już trzy razy mi sie to przytrafiło i jedynym ratunkiem to byla ponowna instalacja, bo nie wiedzialem jak postapić??? Nie mogłem uruchomic systemu i pojawił sie komunikat CTRL - D automatyczna naprawa systemu i nic.....? wszystko wracalo do punktu wyjscia..... itd. LUB wpisz haslo dla root i nastepny komunikat : napraw pliki # cos trzeba wpisac ale co ???? Jakie pliki i jak ??? po wpisaniu help , niewiele z tego moglem zrozumiec>>>? W sys.Windows wpisywalo sie YES i jakos to poszlo a tu (_niewiem_ → nie wiem) ORT, roznie probowalem, ale jestem poczatkujacy i stad moja prosba.- Drugi problem to niemoze sie zainstalować Flash Player, po mimo komunikatu o zainstalowaniu ???? Ogólnie system nnie zadawala jest dobry- szbki w internecie, lepszy niż Windows XP, mniej klopotliwy, jedynie mam zastrzezenia do jego powolnego uruchomienia i do opisanych przyadków.- Dziekuje za pomoc.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2006 Nie mogłem uruchomic systemu i pojawił sie komunikat CTRL - D automatyczna naprawa systemu i nic.....?Takie rzeczy nie dzieją się same. Napisz co robiłeś zanim taka sytuacja się zdarzyła, czy nie zawiesił się system i nie resetowałeś "z hebla", czy nie kombinowałeś czegoś z partycjami, nie przekładałeś dysków itp. Może jakiś "cudowny" program pod Windows próbuje naprawiać partycje typu "unknown"? Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Wrzesień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2006 Prosilbym o pomoc !! System Fedora Core 5 Po pierwsze, masz juz zainstalowany? Chodzi? Co do Flash , to najpierw zapoznaj sie http://faq.fedorapl.org/ Ps. Niejasnosci? Zglos ns forum! Ps2. Tak na mój rozum, napisz jaki masz dysk, i jak go uzywasz, bo sie chyba powoli sypie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lxuser62 Napisano Wrzesień 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2006 Takie rzeczy nie dzieją się same. Napisz co robiłeś zanim taka sytuacja się zdarzyła, czy nie zawiesił się system i nie resetowałeś "z hebla", czy nie kombinowałeś czegoś z partycjami, nie przekładałeś dysków itp. Może jakiś "cudowny" program pod Windows próbuje naprawiać partycje typu "unknown"? Pozdr, W. Szanony Kolego! W pierwszym przypadku , system mi sie zawieszal i doszlo do tego co opisywałem, (ale to sie uspokoilo) w pozostałych dwóch przypadkach na starcie systemu podczs wylicznki co on zdziełal pojawily sie komunikaty. jak wyżej, we wszystkich przypadkach nie dalo sie odzyskac systemu, choc można bylo przez root, ale trzeba wiedziec co wisać????po komunikacie : napraw pliki#............................ i tu musial byc reset!! Następnie ponowna instalacja, bo ani nowy GRUB lub poprawa plików, w reinstalacji, nic nie dawało.- W komputerze mam tylko Fedora Core 5 i nie ma innego systemu.- byc moze to sprawa dysku, jak nie pomoże, to zmienie, ten to Segate chyba 8GB.- Partycji ( typowych) (_niema_ → nie ma) ORT, program jak rozumiem zpisal sam na całym dysku.- Pozdrawiam Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lxuser62 Napisano Wrzesień 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2006 Po pierwsze, masz już zainstalowany? Chodzi? Co do Flash , to najpierw zapoznaj się http://faq.fedorapl.org/ Ps. Niejasności? Zgłoś ns forum! Ps2. Tak na mój rozum, napisz jaki masz dysk, i jak go używasz, bo się chyba powoli sypie... SZANOWNY kOLEGO! Juz odopwiadam, dziekujac ze zająłeś sie moim problemem. Chyba niejasno sie wypowiedzialem, przepraszam chodzilo mi o Macromedia Flasch Player - potrzebny chyba do tych spraw multi medialnych, tam pisze" pobierz wtyczke" - wtyczka pobrana zainstalowana i powrot i nic - znowu tosamo - to samo kilka razy i nic........ TOTEM nie moze obsluzyć bo brakuje jakichś plikow mms chyba??? Co do tego dysku mozesz miec racje SEGATE 8 GB stary- System sie zainstalowal sam na calym dysku, - Innych systemow (_niema_ → nie ma) ORT tylko FC5 w całym komputerze.- Chyba trzeba bedzie zmienić..- Gdybys byl uprzejmy zwrocić jeszcze uwage na to co mam wisać w root....??? jak wyzej.- Pozdrawiam Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Wrzesień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2006 co do macromedi www.faq.fedora.pl pobierz i zainstaluj z tamtąd konfiguracje yuma podem wklep yum instal flash-player a do filmów to do yuma wklep yum install mplayer yuma trzeba używać na root Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi