mobo Napisano Wrzesień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2006 Zainstalowałem jave z suna. Tą w wersji bin. ALe alternatives pokazuje tylko tą systemową a ten nowej nie. Jak zrobić żeby sytem widział nową jave?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2006 Stanton Finley <- prosciej sie nie da... Powodzenia //===== edit ===== Sorry, Andrzej, ja po prostu zawsze i wszystkiego (OSy, manuale...) uzywam w jezyku oryginalnym, a jedyny oryginalny to dla mnie English BTW - oryginaly sa zwykle dokladniejsze oraz czesciej i na biezaco uaktualniane... (jest juz update 1.5.0_8) I jeszcze osobiste oswiadczenie: Pelny szacunek za prowadzenie polskiej wersji / tlumaczenia strony Stantona dla Andrzeja Orkana! Nie wszyscy musza sprawnie poruszac sie w angielskim, i dla nich wlasnie Twoja praca jest nieoceniona pomoca... Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Orkan Napisano Wrzesień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2006 Stanton Finley <- prosciej sie nie da... Powodzenia khem khem, a po polsku masz TUTAJ Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tarcamion Napisano Wrzesień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2006 Heh... To się robota dubluje. Ja kiedyś takie oto tłumaczenie popełniłem: easylinux.info. Jest tam też wiele innych ciekawych rzeczy, więc może komuś się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobo Napisano Wrzesień 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2006 Wielkie dzięki panowie za pomoc ale jest kolejny problem. Nie mam (_wogóle_ → w ogóle) ORT na dysku pliku java.sh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2006 No nie masz, bo go (jeszcze) nie utworzyles... Wpisz to w konsoli gedit /etc/profile.d/java.sh nastepnie skopiuj i wklej do tego nowo utworzonego pliku export J2RE_HOME=/opt/jre1.5.0_08 export PATH=$J2RE_HOME/bin:$PATH (trzecia/ostatnia 'pusta' linijka JEST WAZNA i ma tam pozostac) zapisz, wyjdz... Przeciez tam masz wszystko krok po kroku opisane... A! To jest wpis dla wersji jre1.5.0_08 umieszczonej w /opt/ Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2006 Stanton Finley <- prosciej sie nie da... Czy prościej to nie będę się kłócił, ale "bezpieczniej" dla systemu to na pewno nie. Wystarczy przejrzec plik .bin, by przekonac się, które pliki są automatycznie modyfikowane bez naszej wiedzy. Przywrócenie poprzedniego stanu może nie byc takie proste. Tylko tworząc pakiet RPM tak jak to jest opisane w FAQ mamy pełną kontrolę nad procesem instalacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi