Skocz do zawartości

Problem Z Kadu

DAREK WL.

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowałem przed chwila z repozytoriów najnowsze kadu 0.5.0 svn i gdy po skonfigurowaniu programu go uruchamiam mam komunikat ze połaczenie z serwerem nie udało sie bo moje hasło jest błledne :(

Hasłlo podałlem na 100 %%% prawidłowe :lol:

Co mam w tej sytuacji zrobic :?:

Prosze o pilna pomoc B)

Nie na pewno nie miałem wcisnietego <_<

A zreszta zagladałem do konfiguracji kadu i klika razy wpisywałem od nowa to samo prawidłowe hasło :D

I cały czas mam to samo; nie mozna sie połączyc bo hasłop jest nieprawidłowe.

A czy to ze uruchamiam kadu z roota moze miec na to jakis wpływ :?:

no to sie maniak windowsa wkleił na forum!! nie widziałeś że jak uruchamiasz kadu pod rootem jest napisane że to jest wysoce niebezpieczne?? za takie rzeczy powinni dawać warny:D:D nie jest zalecana prac pod rootem w środowikach graficznych!!

choćby taki że jak ktoś ci się dostanie na twoje konto z zewnątrz przez sieć to automatycznie ma władzę nad całym twoim systemem, bo siedzisz na roocie zamiast na zwykłym userze. Ale jak to mówią: mądry Polak po szkodzie. Obyś tylko nie musiał kiedyś płakać po stracie wszystkich [ być może ważnych ] plików.

wiele by tu jeszcze pisac :)

moze dodam tylko to, ze kazdy progam, który sobie 'wyklikasz" dziala na prawach roota, wiec pomysl co moze sie stac kiedy bedzie to np. zle napisany skrypt ;)

ograniczenie dostepu do wszystkich zasobów systemowych dla zwyklego usera, to jest takze zabezpieczenie przed samym soba ;)

a juz przegladanie neta z poziomu roota to jest poprotu manual bez trzymanki ;)

pozdro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...