Other Napisano Wrzesień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2006 Witam! Pierwszy raz mam z tym problem. Zawsze yum install kmod-ntfs i odpowiedni wpis w /etc/fstab wystarczył, aby po restarcie mieć ikonke w "Komputerze" z partycją Windows. Tym razem tak się nie dzieje ;]. System owszem, bootuje automatycznie partycję, ale przeglądać je można pod konsolą tylko (cd /media/c itp. ) i kopiować moge wszystko łądnie. CHciałbym mieć tylko dostęp do nich z nautilusa, tak zeby mi się po starcie systemu pojawiała ikonka czy tez na pulpicie, czy tez "w ikonce komputer". Jest to ponad *sty na forum, jednak wydaje mi się jak to określił XAL na kanale #fedora-pl, ze jest to "osobisty przypadek". Mój wpis w /etc/fstab: /dev/hda1 /media/c ntfs auto,users,gid=users,umask=0002,ro 0 0 (wszystko się zgadza, katalog istnieje, /dev/hda1 tez jest ) Więc pytam: Wu-Te-Ef ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Wrzesień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2006 Mi pomogło usunięcie pewnego pliku... Nazywał się 99-redhat-storage-policy-fixed-drives.fdi (nie (_usunolem_ → usunąłem) ORT go tylko przeniosłem:p). Zdaje mi się, żę sprawa była opisana na forum, więc wpisz jego nazwe w wyszukiwarce a dowiesz się zapewne gdzie on jest w twoim kompie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi