zbyszekduzy Napisano Wrzesień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2006 Witam chciałem poruszyć drażliwy temat-chodzi mi o rolę Wielkiego Inkwizytora. Internet przychodzi pod FC z neostrady i udostępniany na drugiego kompa-pociechy-winda. Jak ograniczyć lub uniemożliwić nadmierny dostęp np do strony z grą sieciową ? albo innych niepożądanych? Jako ostateczność mogłoby być przydatne - trzask- i nie ma sieci.Czy mogę to zrobić ze swojego komputera ? Będę wdzięczny za sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Wrzesień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2006 squid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2006 Jesli szlaban na gry sieciowe to chyba najlepszy iptables i blokada portów, na których gra chodzi. Do pelnego zablokowania sieci tez (takie "ciach" ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Wrzesień 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2006 no cóż narazie zadziałało jedynie polecenie man iptables - poczytam -może zrozumiem Dzieki za podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegade Napisano Październik 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2006 squidGuard - najlepsze moim zdaniem jeżeli chodzi Ci o coś w stylu kontroly rodzicielskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi