lysyr Napisano Wrzesień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2006 Witam, Mam zasadnicze pytanie, czy jak sciagne aktualna wersje z ftp fedore 6 (test3), to czy z uplywem czasu, przy biezacych aktualizacjach moge liczyc ze stanie mi sie ona stabilna finalna wersja? pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2006 W zasadzie tak, ale czy warto? Caly zabieg to w zasadzie podmiana kilku pakietow (m.in: fedora-release), uaktualnienie konfiguracji repozytoriow yuma a potem juz tylko pelny update, ale nikt Ci nie zagwarantuje, ze w miedzyczasie w zwiazku z critical bugs fixed nie bylo jakiejs powazniejszej zmiany w systemie i ze cos sie nie pogryzie, lub bedzie ciezko rozwiazac jakies zaleznosci... Za 2 tygodnie powinna byc dostepna wersja finalna... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2006 jeśli chodzi o stabilność to od dłuzszego czasu można określić testową wersję jako dosyć stabilną. Poza pewnymi problememi jakie mają niektórzy przy instalacji (z resztą jak w każdej wersji fc :/), ciężko jest zaobserwować jakieś rażące błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2006 lysyr napisał: Mam zasadnicze pytanie, czy jak sciagne aktualna wersje z ftp fedore 6 (test3), to czy z uplywem czasu, przy biezacych aktualizacjach moge liczyc ze stanie mi sie ona stabilna finalna wersja? Jest to całkowicie niewspierane i odradzane → http://fedoraproject.org/wiki/Testing Cytuj Be prepared to do a fresh install of the final release. By installing a test release you are essentially agreeing to doing a fresh install of a stable release when you are ready to stop participating in the development process. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Wrzesień 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2006 i wszystko jasne... nie pozostalo nic innego jak tylko czekac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi