WARburg Napisano Sierpień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2004 Czy istnieje działający odpowiedznik programu kazaa na linuksie?? Ja próbowałem z programem Giftd ale wyskakiwało mi coś takiego: *** GIFT-FATAL: couldn't load protocol in file /usr/lib/giFT/libOpenFT.la: file not found *** Often times more information can be found in the log file or with the -v command line switch. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Napisano Sierpień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2004 W polu szukaj wpisz: torrent, aMule, xMule, Azureus i będziesz wiedział prawie wszystko . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2004 *** GIFT-FATAL: couldn't load protocol in file /usr/lib/giFT/libOpenFT.la: file not found *** Often times more information can be found in the log file or with the -v command line switch. Napisz jeszcze w jaki sposób zainstalowałeś program (RPM-podaj źródło, kompilacja, skopiowałeś binarki). Wygląda na to, że ten podstawowy plik programu nie istnieje. Do wypowiedzi poprzednika dorzucę jeszcze klienta DC: dcgui.berios.de . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARburg Napisano Sierpień 15, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2004 Gifta kompilowałem ze źródeł... Podobnie mam zresztą z programem MPlayer bo też mi się nie chce uruchomić i wyskakuje podobny komunikat Reading config file /usr/local/etc/mplayer/mplayer.conf: Nie ma takiego pliku ani katalogu Reading config file /root/.mplayer/config Reading /root/.mplayer/codecs.conf: Can't open '/root/.mplayer/codecs.conf': Nie ma takiego pliku ani katalogu Reading /usr/local/etc/mplayer/codecs.conf: Can't open '/usr/local/etc/mplayer/codecs.conf': Nie ma takiego pliku ani katalogu Na FC2 jestem dopiero od tygodnia i (_wogóle_ → w ogóle) ORT mam z nią małe problemy........ A tak (_wogóle_ → w ogóle) ORT to mi chodziło o klienty które by korzystały z tej samej sieci co Kaaza a nie emul... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2004 Nie chcę Cię zniechęcać do kompilacji źródeł, ale isnieje kilka... no właśnie: kilka ale. Oczywiście nie chcę także Cię pouczać, ale myślę, że możesz się co nieco dowiedzieć. Kompilacja na Twoim komputerze bez specjalnych dyrektyw kompilatora może wcale nie przyspieszyć programu a nawet na pewno tego nie zrobi. Jeśli nauczysz się odpowiednio kompilować, niektóre części programu mogą działać szybciej o około 7%, a pewnie zauważyłeś, że bez odpowiedniej wiedzy i przy tak długim czasie instalacji dla tak miernego wyniku nie ma się co głowić... Jeśli nie chcesz sobie zaśmiecić systemu a koniecznie musisz skompilować ten program (bo żaden inny nie zrobi tego za Ciebie a paczki np. RPM ani gotowe biarki nie są dostępne na serwerze) zainteresuj się także aplikacją checkinstall. Paczki do mplayer'a są dostępne, ale polecam go wgrać zo pomocą (_apt'a_ → apta) ORT lub (_yum'a_ → yuma) ORT, które odwalą za Ciebie całą robotę. Jeśli chcesz usunąć skompilowany program użyj w katalogu ze źródłami make uninstall. Proponuję zaglądać także przed kompilacją do README - pewnie tam znajdziesz przyczynę błędów Twoich programów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2004 niektóre części programu mogą działać szybciej o około 7% Tu bywa różnie, np. jednemu panu udało sie uzyskać 47% wrost wydajności → http://home.comcast.net/~jcunningham63/lin...timization.html dla aplikacji dokonującej obliczeń. Z tym bywa bardzo różnie Od niektórych flag kompilatora program może działać błędnie i co gorsze, można tego od razu nie zauważyć :/ @WARburg gifta zainstaluj stąd → http://dries.studentenweb.org/yum/fedora/l...386/dries/RPMS/ BTW dalej nie wiem co takiego widzisz w Kazie :/ Toż to straszny syf ;-) Torent rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2004 niektóre części programu mogą działać szybciej o około 7% Tu bywa różnie, np. jednemu panu udało sie uzyskać 47% wrost wydajności → http://home.comcast.net/~jcunningham63/lin...timization.html dla aplikacji dokonującej obliczeń. Z tym bywa bardzo różnie Od niektórych flag kompilatora program może działać błędnie i co gorsze, można tego od razu nie zauważyć :/ Szczerze mówiąc nie interesowałem się platformami 64-bitowymi, ale właśnie takiego wyniku można się spodziewać... Zauważyłem pewnego bug'a - tam powinno pisać 44% :-) @WARburg gifta zainstaluj stąd → http://dries.studentenweb.org/yum/fedora/l...386/dries/RPMS/ BTW dalej nie wiem co takiego widzisz w Kazie :/ Toż to straszny syf ;-) Torent rulez Tak, Torrent Rules. W każdej sieci prócz Overnetu (kazza'y) zauważyłem przewagę w pewnej kwestii, ale na moje łącze nie ma nic lepszego niż Torrent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARburg Napisano Sierpień 15, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2004 OK poradziłem już sobie z MPlayerem - zainstalowałem go z yuma (swoją drogą bardzo fajna rzecz.Gdzieś tutaj na forum widziałem opis jak się go używa) Co do Kaazy to chyba kwestia przyzwyczajenia(mojego do niej) Na windowsie wszystkie torrenty i emule wolno mi chodziły (~1-2 kbps) więc dlatego siedziałem na kaazie. Co do gifta to zainstalowałem wszystkie pakiety z tej stroy : http://dries.studentenweb.org/yum/fedora/l...386/dries/RPMS/ ale nadal mi nie działa... Spróbowałem więc odpalić Azureusa ale wyskakuje mi coś takiego: /usr/share/java/java -cp :Azureus2.jar:swt.jar:swt-mozilla.jar:swt-pi.jar -Djava.library.path=/root/azureus org.gudy.azureus2.ui.swt.Main '' ./azureus: line 91: /usr/share/java/java: Nie ma takiego pliku ani katalogu Azureus TERMINATED. (W pliku azureus wskazałem ścieżkę do javy : /usr/share/java) Czy ktoś wie jak można odpalić tego azureus-a?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2004 (W pliku azureus wskazałem ścieżkę do javy : /usr/share/java) Czy ktoś wie jak można odpalić tego azureus-a?? O ile mnie pamięć nie zawodzi, to trzeba wskazać katalog binarek, czyli /usr/share/java_numerki/bin/ Ja nie wskazałem żadnego katalogu ( "" ) i automatycznie mi się wyszukiwuje przy starcie i uruchamia, także tej możliwości też spróbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARburg Napisano Sierpień 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2004 Ok (_jush_ → już) ORT działa skombinowałem sobie inną wersję javy Mam jeszcze jedną prośbę : Czy ktoś wie jak bezpiecznie używać p2p? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Sierpień 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2004 Co do torrentów... - może Was zainteresuje... ---> CTorrent niezły klient ... polecam albo dla miłośników GUI ---> QTorrent pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2004 LimeWire Dla Linuksa jest bezpłatna wersja (pewnie okrojona)... ale jest. Nie testowałem, nie wiem jak działa itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Wrzesień 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2004 zajrzyj tu: http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...hp?showforum=31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi