lmaczulajtys Napisano Październik 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2006 Witam. Zabardzo nie wiedziałem czy wrzucić ten temat tu czy do Hyde Parku ale zaryzykuję. Od jakiegoś czasu jestem redaktorem pisma Linux+ extra! Właśnie przygotowujemy numer z Fedora Core 6 i w związku z tym szukam autorów artykułów. Pismo ukierunkowane jest na użytkowników, którzy wcześniej nie mieli raczej styczności z tą dystrybucją. Chcemy w nim opisać: instalację systemu, konfigurację, połączenie z internetem, zarządzanie oprogramowaniem, oprogramowanie dostarczane wraz z dystrybucją itp. Jeśli ktoś miałby jakiś ciekawy pomysł odnośnie artykułu, jestem otwarty na wszelkie propozycje. Szczegóły dotyczące współpracy omawiam przez maila: [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Październik 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2006 sprzatacz przyszedl i wymiotlo temat na jego miejsce o fc6 mysle ze moglby powstac art po premierze fc6, na est3 nie ma sensu sie w to bawic... OSobiscie moglbym to napisac, ale dopiero dwa tygodnie po premierze (nie mam dysku na zabawe w testing, wiec czeram z update do czasu az sie wyklaruje sytyuacja oraz zostana rozwiazane problemy, do ich rozwiazania wystarczy potezna grupa betatesterow jaka sie dolaczy do testowania po premierze fc6 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Październik 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2006 Mysle, ze nieco przerobione tematy z wiki i faq bylyby nienajgorszym pomyslem. Zwlaszcza tak jak zaznaczyl lmaczulajtys ma to byc dla osob poczatkujacych. Oczywiscie to tylko pomysl, nie wiem jak wygladaja tego typu artykuly, bo omijam te cienkie magazyny z dolaczona dystrybucja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Październik 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2006 Tytulem wstepu to mysle, ze trzeba by bylo wspomniec o samym duchu w jakim jest tworzona FC, czyli wytlumaczyc dla nowych: "dlaczego w swiezej instalacji nie ma ani obslugi mp3 ani ntfs itd i dlaczego nie uzywac binarnych sterowników". A potem mozna by bylo dawac jak to wszystko poinstalowac... no poza binarnymi sterownikami. PS: Mozna by bylo dac jak konfigurowac/odpalanic AIGLX, to tak by uzytkowników Windowsa podenerwowac, a nowym pokazac fajerwerki, ich to bardzo kreci... Na koniec gdzie szukac pomocy w razie klopotów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Październik 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2006 http://en.wikipedia.org/wiki/Fedora_Core - to wygląda całkiem nieźle, może wykorzystacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2006 Ułatwienia poinstalacyjne dla początkujących: skrypt fedora-frog + polskie tłumaczenie kamillysa. Wprawdzie wciąż w testach, ale coraz bliżej ideału Trochę na ten temat w końcówce tego tematu http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...5533;entry70576 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Październik 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2006 Zajmę się tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Październik 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2006 Ja też uważam, że nie ma sensu pisać o FC6 Test3. Najlepiej zaraz po premierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lmaczulajtys Napisano Październik 2, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2006 Powiedz to kierownikowi produkcji Niestety terminy są krótkie, dla tego też artykuły muszą powstawać w oparciu o wersje testowe, a później jest kilka dni między premierą, a oddaniem pisma na ewentualne poprawki, wymianę grafik itp. Mam jeszcze 3 wolne tematy: Wprowadzenie do Fedora Core 6, Środowiska graficzne (w tym 3D), Programy w Fedora Core 6 (opis oprogramowania dostarczonego z dystrybucją). Czekam na ewentualne inne propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Październik 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2006 moge napisac o sofcie w oparciu o fc5 i KDE mimo ze gnome jest domyslne. szczegoly dystrybucyjne prosze kierowac do gajownika [Edit] jako ze mojego artykulu do gazety nie przyjeli udostepniam go na GPLu tutaj http://156.17.100.89/~krzys/PRZENOSNE/lplus.tar.gz --- szkoda, trudno sad.gif i przepraszam za bumpa i odkop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redhot Napisano Październik 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2006 i porządne dodatki proszę bo już zamierzam kupić. najlepiej całosc z livina i xdtv. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość amdfanatyk Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 przede wszystkim zabraklo info o tym ile placicie za taki art. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 90pln za strone redakcyjna (4500znakow + screen) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi