Skocz do zawartości

Sciąganie Dystrybucji Linuksa Pod Linuksem

Tichy

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogę ściągnąć Auroxa z serwera FTP. Próbowłem Wget-em,Gftp-em i Kget-em. Problem jest zawsze taki sam - ściąganie pliku nie kończy się . Po ściągnięciu całego pliku jest kontynuowane.Co się dzieje? Podobny problem wystąpił przy ściąganiu Knopixa 5.01 DVD live. Proszę. Pomóżcie.

ja miałem podobny problem z najnowszym knoppixem-4gb poszło się........

u mnie problemem zapewnie była partycja fat32 na którą zapisywałem...

z tego co pamiętam to na fat'cie można max ok 4gb wiec możliwe że u mnie to przekroczyło tą ilość

Ja ściagałem bez problemów LiveCD czy LiveDVD (nie pamiętam dokładnie, bo szybko pozbyłem się badziewia ;)). Korzystałem z prozilla. Polecenie proz <link do pliku>

Dziękuję. Zrobiłem jak napisałeś. Knopix się ściągnął. Program wyświetłił komunikat ,że ściąganie zakończyło się sukcesem.Jest tylko małe ale. Sumy md5 się nie zgadzają. Czym to może być spowodowane?

ja miałem podobny problem z najnowszym knoppixem-4gb poszło się........

u mnie problemem zapewnie była partycja fat32 na którą zapisywałem...

z tego co pamiętam to na fat'cie można max ok 4gb wiec możliwe że u mnie to przekroczyło tą ilość

Ja mam aktualnie około 6.8 GB wolnego miejsca na partycji ext3. Przed ściągnieciem knoppix miałem około 10 GB. Myślę ,że ilość miejsca nie stanowi problemu. Pozdrawiam.

A torrentem $Tichy próbował?

Nie próbowałem. Z prostej przyczyny nie znalazłem torrenta do Auroxa 12. i do Knoppix w wersji angielskiej .