bisz Napisano Październik 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2006 Witam, na wstepie napisze jaki mam sprzet, amd 1600 256 ddr i gf4mx440se i o czm chce napisac, od jakiegos czasu, kilku miesiecy zaobserwowalem w grze q3 ze jak gram i jest na widoku sporo wiary, czli ludkow , modeli jak kto tam woli to mam bardzo malo fps , czasem 40,50 jak na ten sprzet to malo. zdziwilem sie dosc, zaczalem szukac przyczyny, testowalem pamiec, ku memu zasmuceniu - wszystko bylo z nia ok, dalo sie tez zauwazyc ze mplayer przy driverze vo=gl z niektorymi filmami nie dawal sobie rady tak jak np dawal sobie na vo=x11 albo vo=xv, bylem wiec pewien ze to cos z grafiką sie stało, ostatnio doinstalowalem sobie na innym dysku windowsa2000 i postanowilem sprawdzic q3 na tym systemie, i jak w q3 na (_linuxie_ → Linuksie) ORT mialem na jakims testowym demku fpsow - 50 tak na windowsie mialem - 178 :/, dodam ze na tej fc4 kiedys q3 smigalo jak bog przykazal, z nieznanych przyczyn w sumie nagle takie cos sie stalo- ten spadek. zatem pytanie gdzie moze lezec przyczyna ? czy moze od nowa drivery odwinac, czy jakies tajemnicze ustawienie w nich jest ktore tak spowalnia wszystko, cz moze inne jadro a na nim drivery sprobowac zrobic, radzcie ludzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Październik 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2006 A instalowałeś sobie XGL lub AIGLX?? Bo tu może być przyczyna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bisz Napisano Październik 8, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2006 hm nie wiem ,a powinienem? zasadniczo co to w ogole jest? dodam ze uzywam windowmakera ktory jest malozernym srodowiskiem, ale q3 smigal mi szybko swego czasu i tu i na kde. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Październik 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2006 A taki mały ot: Q3 instalowałeś z linuxq3apoint-1.32b-3.x86.run? Bo z rmp mi nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bisz Napisano Październik 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2006 instalowalem z *run i wszystko smigalo jak trzeba. ale nie odbiegajmy od tematu plz ;> ktos ma jakis pomysl w zwiazku z zainstaniala sprawa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bisz Napisano Październik 14, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2006 doinstalowalem spowrotem kernel-2.6.11-1.1369_FC4, i na nim drivery od nowa zrobilem (wczesniej byl kernel-2.6.17-1.2142_FC4) i? pomoglo ! teraz mam w tescie 159 ( w sumie na win mam 178 ale no zasadniczo nie jest zle ) dzieki za dobre checi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi