Skocz do zawartości

System Nie Wstaje Po Update

Mati_17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zaktualizowałem sobie wczoraj system (FC5) yum-em w aktualizowanych pakietach był nowy kernel chyba 2.18 zaktualizowałem wszystko, restartuje komputer i fedora już nie wstaje tzn po diodzie syganlizujacej pracę HDD widac że coś ładuje ale na monitorze tylko czarny ekran. Po użyciu kombinacji Alt+Ctrl+Del system znowu rusza twardym dyskiem i nastepnie sie restartuje w grub-ie wybrałem wczesniejszą wersje kernela 2.17 ale dzieje sie dokładnie to samo.

Na ekranie wyswietla sie tylko Linux booting kernel 2.18 itd. a nastepnie monitor gaśnie i zonk.

Mam jeszcze na stanie Auroxa 12.0 Live wiec ewentualna edycja jakiś plików nie będzie chyba wiekszym problemem.

Wywaliłem te teksty i stwierdzam że system uruchamia poprawnie wszystkie usługi (więc chyba nie jest tak źle :) ) ale gdy na ekranie pojawia sie prośba o login to po chwili wyłącza się monitor.

Zamieniłem pliki xorg.conf i xorg.conf.beacoup nazwami bo miałem nadzieję że może zachowały sie stare ustawienia ekranu i że system pociągnie, ale się przeliczyłem.

Przeszukałem forum i wsumie nie bardzo rozwiazało to mój problem.

Natomiast już tak dla picu odpaliłem Auroxa 12.0 LIVE i podopisywałem coś do Fedorowego pliku xorg.conf a następnie zrestartowałem system i o dziwo ku mojej uciesze system stwierdził że nie może na tej "mojej" konfiguracji uruchomic X-ów i zapytał czy użyc domyslnych ustawień.

Co prawda nie mam akceleracji 3D ale mam graficzne środowisko.

Jedyne co pozostało mi po tym defekcie to spaprane czcionki, są takie strasznie spikselizowane i ciężko sie cokolwiek czyta i jak na razie nie potrafie tego przestawić.

Jedyne co pozostało mi po tym defekcie to spaprane czcionki, są takie strasznie spikselizowane i ciężko sie cokolwiek czyta i jak na razie nie potrafie tego przestawić.

Wlacz antialiasing, bedzie to raczej w ustawieniach menadzera okien, z ktorego korzystasz.