Headshot Napisano Październik 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2006 Czy jest jakaś wersja programu Skype pod Fedorą 5 ? Próbowałem zainstalować .rpm podanego na oficjalnej stronie, ale wyrzuca błąd: Nagłówek V3 DSA signature: NOKEY, key ID d66b746e błąd: can't create transaction lock on /var/lib/rpm/__db.000 Jestem początującym userem Fc5, więc mogłem go nie do końca zrozumieć. Za odpowiedź z góry thX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Październik 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2006 A czy instalacje robiłes po zalogowaniu sie jako ROOT :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headshot Napisano Październik 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2006 Tak, odpaliłem instalacje na koncie roota i wyrzucił coś takiego: RPM wersja 4.4.2 Copyright (C) 1998-2002 - Red Hat, Inc. Ten program może być swobodnie rozpowszechniany na warunkach licencji GNU GPL .... Sorki za kulawe pytania, ale jestem jeszcze newbie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PhockouS Napisano Październik 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2006 musisz wydac komende : rpm -ihv "nazwa pliku ktory chcesz zainstalowac ( oczywiscie bez " )".rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Październik 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2006 Wychodzi na to, ze pakiet nie przeszedł pomyślnie weryfikacji podpisu. Zadam durne pytanie, pozornie niezwiazane z tematem: czy aktualizowałeś system? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Październik 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2006 błąd: can't create transaction lock on /var/lib/rpm/__db.000 su - rm /var/lib/rpm/__db.000 ruszy. widac rpm nie zakonczyl poprawnie dzialania a reszcie forumowiczow mozna wpisac jedynke za czytanie za zrozumieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2006 su - rm /var/lib/rpm/__db.000 ruszy. widac rpm nie zakonczyl poprawnie dzialania ewentualnie rm -f /var/lib/rpm/__db.* tak swoją droga to czasem na mojej testowej fedorce zdarzają się własnie z tym związane problemy, głównie przy zabawie yumem...mam nadzieję że w oficjalnej nie będzie już z tym tylu problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Październik 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2006 Na stronie skype jest do pobrania nowa wersja skype i paczka rpm dla FC5 tam jest Mialem problemy z dzwiekiem teraz jest ok. Ustawienia opisalem w moim poscie o problemach ze skype. A podpisem cyfrowym sie nie przejmuj za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi