colinf Napisano Październik 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2006 Witam Wszystkich. Jestem początkującym użytkownikiem linuksa jak i dystrybucji fedora, mój problem polega na tym że nie mogę uruchomić samba tzn po wpisaniu /etc/init.d/smb start wyświetla mi się następujący komunikat: audit(1161545877.498:24): avc: denid {create} for pid=2663 comm="smbd" name="cores" scontext=root:system_r:smbd_t:s0 tcontext=root:object_r:samba_log_t:s) tclass=dir [ZAWIÓDŁ] Bede wdzieczny za wszystkie podpowiedzi. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2006 Skąd ta samba? Z repozytoriów Fedory? To byłoby dziwne bo wyglada na problemy z SElinux, a po instalacji z repo nie powinno takich być. Jeśli instalowałeś z repozytoriów przez yuma, to sugeruję yum update - powinny się ściągnąć najnowsze polityki selinux-policy i selinux-policy-targeted Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi