Matrick Napisano Grudzień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2006 Po ścignięci ff z oficjalnej strony mozilli i rozpakuowaniu ff nie da sie uruchomić pliku firefox :/ Nie wiecie czego mi brakuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Grudzień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2006 A zainstalował ktoś tego ff2 z development? Stabilny jest - tn oczywiście jak na dev? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Grudzień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2006 no ja zainstalowałem i śmiga pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Grudzień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2006 A udalo sie go komus usunac? U mnie wychodzi: # yum remove firefox Loading "changelog" plugin Loading "installonlyn" plugin Loading "fastestmirror" plugin Loading "fedorakmod" plugin Setting up Remove Process Resolving Dependencies --> Populating transaction set with selected packages. Please wait. ---> Package firefox.i386 0:2.0-2.fc7 set to be erased --> Running transaction check Setting up repositories livna 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 core 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 updates 100% |=========================| 1.2 kB 00:00 extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Loading mirror speeds from cached hostfile Reading repository metadata in from local files --> Processing Dependency: gecko-libs = 1.8.1 for package: devhelp --> Processing Dependency: libgtkembedmoz.so for package: devhelp --> Processing Dependency: firefox for package: libswt3-gtk2 --> Processing Dependency: libxpcom.so for package: devhelp --> Processing Dependency: libxpcom.so for package: libswt3-gtk2 --> Restarting Dependency Resolution with new changes. --> Populating transaction set with selected packages. Please wait. ---> Package libswt3-gtk2.i386 1:3.2.1-4.fc6 set to be erased ---> Package devhelp.i386 0:0.12-9.fc7 set to be erased --> Running transaction check --> Processing Dependency: libswt3-gtk2 = 1:3.2.1-4.fc6 for package: eclipse-rcp --> Processing Dependency: libswt3-gtk2 = 1:3.2.1-4.fc6 for package: eclipse-platform --> Processing Dependency: libswt3-gtk2 >= 3.2.0 for package: azureus --> Restarting Dependency Resolution with new changes. --> Populating transaction set with selected packages. Please wait. ---> Package azureus.i386 0:2.5.0.0-8.fc6 set to be erased ---> Package eclipse-rcp.i386 1:3.2.1-4.fc6 set to be erased ---> Package eclipse-platform.i386 1:3.2.1-4.fc6 set to be erased --> Running transaction check --> Processing Dependency: eclipse-platform >= 1:3.2.0 for package: eclipse-cdt --> Processing Dependency: eclipse-platform = 1:3.2.1-4.fc6 for package: eclipse-jdt --> Processing Dependency: eclipse-platform >= 1:3.2.0 for package: eclipse-changelog --> Processing Dependency: eclipse-platform for package: eclipse-cdt --> Processing Dependency: eclipse-platform >= 1:3.2.0 for package: eclipse-bugzilla --> Restarting Dependency Resolution with new changes. --> Populating transaction set with selected packages. Please wait. ---> Package eclipse-jdt.i386 1:3.2.1-4.fc6 set to be erased ---> Package eclipse-cdt.i386 1:3.1.1-1.fc6 set to be erased ---> Package eclipse-bugzilla.i386 1:0.2.4-3.fc6 set to be erased ---> Package eclipse-changelog.i386 1:2.3.3-2.fc6 set to be erased --> Running transaction check Dependencies Resolved ============================================================================= Package Arch Version Repository Size ============================================================================= Removing: firefox i386 2.0-2.fc7 installed 37 M Removing for dependencies: azureus i386 2.5.0.0-8.fc6 installed 23 M devhelp i386 0.12-9.fc7 installed 548 k eclipse-bugzilla i386 1:0.2.4-3.fc6 installed 1.3 M eclipse-cdt i386 1:3.1.1-1.fc6 installed 41 M eclipse-changelog i386 1:2.3.3-2.fc6 installed 581 k eclipse-jdt i386 1:3.2.1-4.fc6 installed 53 M eclipse-platform i386 1:3.2.1-4.fc6 installed 71 M eclipse-rcp i386 1:3.2.1-4.fc6 installed 29 M libswt3-gtk2 i386 1:3.2.1-4.fc6 installed 12 M Transaction Summary ============================================================================= Install 0 Package(s) Update 0 Package(s) Remove 10 Package(s) Malo fajnie to wyglada... Jak mozna downgradowac w takiej sytuacji? Jak wlaczyc Langugea pack? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Grudzień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2006 Ja gdzieś przeczytałem(nie pamiętam gdzie), że deweloperzy Fedory mają olać FF2 i od razu dać FF3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Grudzień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2006 Ja gdzieś przeczytałem(nie pamiętam gdzie), że deweloperzy Fedory mają olać FF2 i od razu dać FF3. Lol czyli na święte nigdy .... W sumie dziwna polityka a może od razu niech czekają na FF5 bo będzie lepszy P.S. Czy udało się komuś spolonizować ff2 z repo development? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Grudzień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2006 ja uruchamiam prze: firefox -UIlocale pl %u w ikonce firefoxa masz konfiguruj przycisk i wpisz tam w polu: "polecenie": firefox -UIlocale pl %u i za każdym razem jak bedziesz odpalal z tej ikonki to będziesz miał po polsku... :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Grudzień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2006 Jeszcze w System->Preferencje->Więcej Preferencji->Preferowane aplikacje należy zmienić. W sumie to się dziwie, że się pytacie, bo na blogu napisałem jak zrobić, aby gadał po Polsku ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Grudzień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2006 @adios jakos nie zagladalem na ten link .... a co do powyzszzego posta to wiekszos nie ma gnoma wiec nie zawsze to tak dziala Fakt zmiana polecenia pomógl na menu ff2 ale jak mam zmusic do wspólpracy z jezykiem polskim to sprawdzanie pisowni np podczas pisania posta na forum... dziala mi tylko dla angielskiego P.S. W ff serii 1.5.x mialem ustawione Bacspace na "previous Page" teraz widze domyslnie jest "Przewin w zwyz". Jak mozna to zmienic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Grudzień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2006 co do języka pisania to w ustawieniach gdzieś jest możliwość zmiany na Polski (trzeba ściągnąć słownik) -szkoda tylko, że podkreśla nieprawidłowe wyrazy a już nie oferuje ich poprawienia pod PPM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedenk Napisano Grudzień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2006 Fakt zmiana polecenia pomógł na menu ff2 ale jak mam zmusić do współpracy z językiem polskim to sprawdzanie pisowni np podczas pisania posta na forum... działa mi tylko dla angielskiego Prawy w polu tekstowym/języki/dodaj słowniki... szkoda tylko, że podkreśla nieprawidłowe wyrazy a już nie oferuje ich poprawienia pod PPM Ke? U mnie działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
6taurus Napisano Grudzień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2006 u mnie też dzaiła sciągałem faierke 2,0 przez yma extander Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Grudzień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2006 Chodzi miodzio gdyby tylko nie ta pasudna ikonka home i zamykanie zakładek to już było by w super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Grudzień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2006 jazmieniłem slórkę, bo ta co jest w standarcie to tragedia a co do przycisku zamykania, to też jakoś mi nie pasuje, muszę się przyzwyczaić... :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Grudzień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2006 W sumie skórka jeszcze by uszla ale ta jedna okonka to tragedia wolalem ta z 1.5.X Wie ktos jak mozna to w szybki sposób moze podmienic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi