Skocz do zawartości

Nvidia + Fc6

Rasp

Rekomendowane odpowiedzi

WItam , nie chce zakladac nowego tematu bo mam problem podobny do tych ktore opisane sa powyzej ...

a mianowicie , najpierw zainstalowalem sterowniki domyslne ktore byly w yum'ie , lecz desktop effects nie dzialaly ...

odinstalowalem je...

Odinstaluj ponownie... i kieruj sie wskazówkami uosia:

http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...99&hl=aiglx

Do wiadomości zainteresowanych tematem sterowników 9x: Są we freshrpms :) wersja najnowsza - 9626.

Miłego AIGLX'a :P

A przepraszam, moduł do jajca gdzie jest? nie moge go znaleźć, nawet za pomocą googla, a wzmianki są... ma ktoś link do kmod-nvidia 9626 ?

A przepraszam, moduł do jajca gdzie jest? nie moge go znaleźć, nawet za pomocą googla, a wzmianki są... ma ktoś link do kmod-nvidia 9626 ?

Przeczytaj uważnie mojego poprzedniego posta..... zwróć uwagę na linka do uosiowego how-to o AIGLX.. tam wyraźnie napisane jest gdzie znajdziesz moduł do jądra, który tak bardzo pragniesz mieć w systemie.

Pozdrawiam Rasp.

• 2 months later...

Witam i proszę o pomoc.

Instalowałem wszystko z tym co przeczytałem na forum mam fc6 2.6.18-12868 i po odpaleniu yum install kmod-nvidia

na koniec wyskoczyło coś takiego: Error: nvidia-x11-drv conflicts with xorg-x11-drv-nvidia.

Oczywiście jestem zielony, przeszukałem forum i nic. Może ktoś spotkał się z takim przypadkiem.

Pozdrawiam i Dosiego Roku 2007