orzeszko Napisano Październik 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 Fedora Core 5, próbuje dzisiaj aktualizaji i: [root@servis ~]# yum update Loading "installonlyn" plugin Setting up Update Process Setting up repositories livna [1/4] livna 100% |=========================| 951 B 00:00 core [2/4] Cannot find a valid baseurl for repo: core Error: Cannot find a valid baseurl for repo: core hmmm... repozytoria fedora padly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Październik 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 hmmm... repozytoria fedora padły? Nie padły, są "lekko" obciążone przez FC 6 - ludzie ją pobierają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Październik 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 Tja... a jesli już działają to ekstremalnie wolno.. trzeba czekać aż ludzie pobiorą FC6 i minie ten pierwszy "szał". wtedy wszystko zacznie działać na tip-top. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Październik 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 heh Ja też pobieram FC6 ale z sunsite DVD.ISO i... zajeło mi to ok. 3h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pysiak Napisano Październik 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 a ja w ogole nie moge pobrac nic od livna bo cos z keyem sie pluje mam nadzieje ze jest to spowodowane obciazenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 nie, to nie problem z livną, tylko ze złą konfiguracją repozytoriów, bądź z yumeksem (z czego na 99.9% obstawiam że to yumex). Sama livna działa bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Październik 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 [core] name=Fedora Core $releasever - $basearch #baseurl=http://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/core/$releasever/$basearch/os/ mirrorlist=http://fedora.redhat.com/download/mirrors/fedora-core-$releasever enabled=1 gpgcheck=0 gpgkey=file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-fedora file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY Odhashuj baseurl i powino zaskoczyc. Albo czekaj az ludzie przestana ciagnac FC6 Tak samo zrób z update i extras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 tu nie chodzi o core i extras tylko o livnę, i to nie jest problem z mirrorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 a tak swoja droga, to co sie dzieje ze ostatnio nie ma zadnych uaktulanien systemu... taki stabilny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 Właśnie też to zauważyłem na FC6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PhockouS Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 albo tyle dziur , ze nie nadazaja za lataniem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 spokojnie, weekend był, nie każdy pracuje 24 na dobę 7 dni w tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi