pysiak Napisano Październik 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 Witam posiadam 2 karty dzwiekowe i dziwnym zbiegiem okolicznosci w fedorce gra mi karta zintegrowana ktora jest w biosie wylaczona a moj sound blaster milczy jak grób, gdzie moge wylaczyc ten badziew zintegrowany a wlaczyc sb ?? bo jak naraize nie widze nigdzie takiej mozliwosci i w ogole jakim cudem moze mi grac cos co jest wylaczone w biosie jak to w ogole moze dzialac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Październik 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 linux czyni cuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Październik 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2006 Witam. Spróbuj odpalić : alsaconf To powinno wykryć jakieś tam karty i wybierzesz sobie tą którą chcesz skonfigurować Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pysiak Napisano Październik 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2006 spoko ale nie ma u mnie takiego czegos jak alsaconf takiej komendy a mma alse o co chodzi powiedzcie mi gdzie w ogole jest zapsiane ustawienie karty bo juz sie pogubilem w FC5 wszytko bylo spoko ale widze ze w 6 sa jakies dziwactwa u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Październik 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2006 Nie wiem gdzie są w Fedorze, nie używam ;-) man alsa Zobacz czy nie masz podobnego polecenia. Wpisz alsa i wciśnij TAB, powinno się uzupełnić lub pokazać możliwości jakie jeszcze pozostały. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2006 Tyle razy było już pisane na forum, że w Fedorze nie ma alsaconf, bo ten skrypt za dużo dopisuje śmieci do /etc/modprobe.conf. Odpal system-config-soundcard i tam spróbuj to wykryc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi