fanatico Napisano Październik 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2006 Witam:) Mam taki malutki problemik -mianowicie po dociagnieciu amaroka nie chce mi sie on wlaczyc:) Po poppaleniu z konsoli tak samo: [root@localhost fanatico]# amarok Session management error: Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed Amarok: [Loader] Starting amarokapp.. Amarok: [Loader] Don't run gdb, valgrind, etc. against this binary! Use amarokapp. amarokapp: symbol lookup error: /usr/lib/libamarok.so.0: undefined symbol: _ZN9KLineEdit13focusOutEventEP11QFocusEvent [root@localhost fanatico]# pomoze ktos??Niedawno przeszedlem na FC i nie b ardzo lapie - caly czas siedzialme na mandraku . Moje Distro to Fedora Core 5 pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2006 Po pierwsze nie uruchamia się takich aplikacji na koncie roota. Po drugie skąd masz pakiet z amarokiem? Co wyświetla polecenie: rpm -q amarok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatico Napisano Październik 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2006 Po pierwsze nie uruchamia się takich aplikacji na koncie roota. Po drugie skąd masz pakiet z amarokiem? Co wyświetla polecenie: rpm -q amarok [fanatico@localhost ~]$ rpm -q amarok amarok-1.4.3-6.fc5 Dociagnalem yumem - masz jakis pomysl bo jako zwyjkly uzytkownik tez mi nie dziala - odpala sie tak jak by kawalek menu i sie wysypuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2006 masz jakis pomysl bo jako zwyjkly uzytkownik tez mi nie dziala Niezaktualizowany system. Wklep: yum update yum yum update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatico Napisano Październik 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2006 Niezaktualizowany system. Wklep: yum update yum yum update Zaktualizowałem [fanatico@localhost ~]$ amarok Amarok: [Loader] Starting amarokapp.. Amarok: [Loader] Don't run gdb, valgrind, etc. against this binary! Use amarokapp. amarokapp: symbol lookup error: /usr/lib/libamarok.so.0: undefined symbol: _ZN9KLineEdit13focusOutEventEP11QFocusEvent Jak popalam z menu to się wysypuje - xmmsa dociągnąłem yumem i też lipa Odpala się i wczytuje nawet jakieś piosenki - tylko ze jak chce jakąś włączyć to mi przelatuje całą liste - tak jak pod winem , kiedy się korzysta z innego dysku i słucha muzy , następnie się odłącza dysk - i znowu korzysta z tej muzyki:)(wiecie o co biega)... Help?? Pozdro!! PS . dostaje taki komunikacik : MPEG Layer 1/2/3 Not Supported - czyli zapewne brak wsparcia sterowników , masz może jakiś link żeby to rtęcznie zrobić ?? chyba że yumem - tylko jak?? Sry że męcze - ale to dla mnie ważne pozdro!! ----------------- HG RulEz!! | ----------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PhockouS Napisano Październik 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2006 pod amaroka yum install amarok-extras-nonfree potem wejdz w ustawienia amaroka i zmien modul dzwieku na Xine . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2006 Zaktualizowałem Na pewno? Co pokazuje: rpm -q kdebase kdelibs MPEG Layer 1/2/3 Not Supported - czyli zapewne brak wsparcia sterowników , masz może jakiś link żeby to rtęcznie zrobić ?? http://faq.fedorapl.org/#mp3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Październik 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2006 może yum install xmms-mp3 tylko trzeba mieć yum.conf jak w faq.fedora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatico Napisano Październik 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2006 Na pewno? Co pokazuje: rpm -q kdebase kdelibs http://faq.fedorapl.org/#mp3 kdebase-3.5.1-5 kdelibs-3.5.1-2.3 może yum install xmms-mp3 tylko trzeba mieć yum.conf jak w faq.fedora.pl No wlasnie taki mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2006 kdebase-3.5.1-5 kdelibs-3.5.1-2.3 No i co mamy Ci teraz zrobić kłamczuszczku? :> Masz podstawowe pakiety -- zero aktualizacji. Nie wykonałeś poprawnie podanych wcześniej poleceń. No wlasnie taki mam Wyłącz wtyczkę "MPEG Layer 1/2/3 placeholder". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatico Napisano Październik 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 Udalo sie:) Tzn działa mi dżwięk w xmms ie - odinstalowalem wszsytko - yum remowe xmms - pozniej znowu dociagnąłem - i dociągnąłem ręcznie xmms-mp3-1.2.10-0.lvn.2.2.i386.rpm i śmiga Dzięki za pomoc!! i sry za katowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Październik 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 pod amaroka yum install amarok-extras-nonfree potem wejdz w ustawienia amaroka i zmien modul dzwieku na Xine . Pozdro No właśnie i znowu okazuje się żę helix jest BEEE.. Jak można się go pozbyć z systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Październik 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 Nie ma sensu, za dużo rzeczy będziesz musiał razem z nim odinstalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Październik 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 Można RealPlayera zainstalować i w Heliksie zmienić ścieżki, na te od Real'a i będzie grać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Październik 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 Albo upgradeować do FC6, bo w niej już nie ma Heliksa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi