Skocz do zawartości

Amarok

fanatico

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:) Mam taki malutki problemik -mianowicie po dociagnieciu amaroka nie chce mi sie on wlaczyc:)

Po poppaleniu z konsoli tak samo:

[root@localhost fanatico]# amarok

Session management error: Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed

Amarok: [Loader] Starting amarokapp..

Amarok: [Loader] Don't run gdb, valgrind, etc. against this binary! Use amarokapp.

amarokapp: symbol lookup error: /usr/lib/libamarok.so.0: undefined symbol: _ZN9KLineEdit13focusOutEventEP11QFocusEvent

[root@localhost fanatico]#

pomoze ktos??Niedawno przeszedlem na FC i nie b ardzo lapie - caly czas siedzialme na mandraku .

Moje Distro to Fedora Core 5

pozdro

Po pierwsze nie uruchamia się takich aplikacji na koncie roota.

Po drugie skąd masz pakiet z amarokiem? Co wyświetla polecenie:

rpm -q amarok

[fanatico@localhost ~]$ rpm -q amarok

amarok-1.4.3-6.fc5

Dociagnalem yumem - masz jakis pomysl bo jako zwyjkly uzytkownik tez mi nie dziala - odpala sie tak jak by kawalek menu i sie wysypuje:)

Niezaktualizowany system. Wklep:

yum update yum
yum update

Zaktualizowałem :)

[fanatico@localhost ~]$ amarok

Amarok: [Loader] Starting amarokapp..

Amarok: [Loader] Don't run gdb, valgrind, etc. against this binary! Use amarokapp.

amarokapp: symbol lookup error: /usr/lib/libamarok.so.0: undefined symbol: _ZN9KLineEdit13focusOutEventEP11QFocusEvent

Jak popalam z menu to się wysypuje - xmmsa dociągnąłem yumem i też lipa :ph34r: Odpala się i wczytuje nawet jakieś piosenki - tylko ze jak chce jakąś włączyć to mi przelatuje całą liste - tak jak pod winem , kiedy się korzysta z innego dysku i słucha muzy , następnie się odłącza dysk - i znowu korzysta z tej muzyki:)(wiecie o co biega)...

Help??

Pozdro!!:)

PS . dostaje taki komunikacik :

MPEG Layer 1/2/3 Not Supported - czyli zapewne brak wsparcia sterowników , masz może jakiś link żeby to rtęcznie zrobić ??

chyba że yumem - tylko jak??

Sry że męcze - ale to dla mnie ważne ;)

pozdro!!

-----------------

HG RulEz!! |

-----------------