Livio™ Napisano Październik 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 Mając FC5 skopiowałem sobie pliki i ustawienia. W tym folder .gconf. Jego zawartość wkleiłem i ~ i bum. Przy kolejnej sesji mam komunikat: Zarządca zasilania GConf schema installer error, battery_low_percentage cannot be zero Może ktoś pomoże? Nie chcę znowu reinstalować systemu i znów zmieniać w /etc/inittab 3 na 5... Takie małe przykazanie: nigdy nie kopiujcie ~/.gconf... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 Zarządca zasilaniaA to laptop? Bo jeśli nie, to nie widzę sensu utrzymywania takiego serwisu. Może odinstalowanie apm coś pomoże? Albo przynajmniej wyłączenie (chkconfig apmd off). Albo odszukaj w którym z plików siedzi ciąg znaków podobny do podanego (battery_low_percentage) i sprawdź czy ten parametr ma jakąś wartość - jeśli tak i będzie to zero, to wystarczy zmienić na coś > 0. A w ostateczności usuń cały katalog .gconf i po sprawie. Więcej pomysłów nie mam tak na szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Październik 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 wywal ~/.gconf i pozwól mu założyć własny może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Październik 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 Wywaliłem wszystkie pliki GNOME i nie pomogło. Na nowym koncie użytkownika również nie działało, jak powinno. Mój komputer to desktop, ale wymaga APM, by się automatycznie wyłączać, bez wciskania przycisku. Po przeinstalowaniu gnome-settings-daemon się chce się włączać, bo ma jakieś problemy z dbus-launch i dbus-daemon, a na dodatek dostać się nie mogę do zagranicznych stron WWW . Fedora Core 5 była o niebo lepsza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2006 Na nowym koncie użytkownika również nie działało, jak powinno. Wniosek jest prosty -- namieszałeś gdzieś jeszcze samemu w systemie przez co reszta zaczęła się sypać. Samo przekopiowanie plików na konto użytkownika nie może wykonać takich szkód. Po przeinstalowaniu gnome-settings-daemon się chce się włączać, bo ma jakieś problemy z dbus-launch i dbus-daemon Nikt Ci raczej nie pomoże, bo dopiero teraz się dowiadujemy, że reinstalowałeś jakieś pakiety (nie wiadomo jak, skąd i czy poprawnie). Można więc w ciemno zakładać, że pozmieniałeś coś więcej psując system i nam o tym nie powiedziałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Październik 31, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2006 Odinstalowałem pakiety GNOME (wpisałem yum remove gnome-desktop gconf\*). Potem z płytki wszystkie te pakiety skopiowałem do jednego folderu i yum localinstall. W każdym razie zdradziłem was... na Kubuntu siedzę xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2006 Mój komputer to desktop, ale wymaga APM, by się automatycznie wyłączać, bez wciskania przycisku.Nie będę się upierał, bo nie wiem jaki masz sprzęt, ale ja nie mam apmd i komp mi się wyłącza bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Październik 31, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2006 Wybacz, firma Dell i rocznik '99 lub nawet '98. Dodam, że u mnie, jak wyłącznik się wciśnie, działa on na zasadzie odcinania prądu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi