mkarwin Napisano Sierpień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2004 chcialbym postawic serwer na fedorze na stosunkowo starym pececie (p166, 32RAM, 2GB), tzn bez menedzerow okienkowych, niczym dos. serwer tylko www, ewentualnie poczty i ftp. jak myslicie - podola? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Sierpień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2004 chcialbym postawic serwer na fedorze na stosunkowo starym pececie (p166, 32RAM, 2GB), tzn bez menedzerow okienkowych, niczym dos. serwer tylko www, ewentualnie poczty i ftp. jak myslicie - podola? mysle, ze conajmniej musialbys dolozyc mu wiecej RAMu duzo takze zalezy jak intensywnie ten serw mialby byc wykorzystywany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkarwin Napisano Sierpień 20, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2004 niezbyt czesto - do mlaje sieci domowej - gora 5 kompow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2004 p166, 32RAM, 2GB [ciach] jak myslicie - podola? Raczej nie Memory Requirements This section lists the memory required to install Fedora Core 2. * Minimum for text-mode: 64MB * Minimum for graphical: 192MB * Recommended for graphical: 256MB http://mirror.hiwaay.net/redhat/fedora/lin...E-NOTES-en.html Problemem będzie tylko zainstalowanie - instalator po prostu nie będzie chciał się uruchomić. Jak wykryje poniżej 64MB RAMu to się będzie pluł. Nie wiem po co aż tak wyśrubowali wymagania :/ A może Debian? (mam nadzieję, że się nikt nie obrazi ;-) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkarwin Napisano Sierpień 21, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2004 ech chyba rzeczywiscie bede musial poszukac kiejs innej dystrybucji, chyba ze jest jakis sposob na "oszuaknie instalatora"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Napisano Wrzesień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2004 No wlasnie nie bardzo rozumiem czemy Fedora tak pluje sie o Ram tak jakby zapomnieli ze nie wszyscy chca mniec X'y ;]] a tylko maly serwerek ftp itd. tak sobie mysle ze moze wystrczylo by dolozyc ramu na czas instalacji ? albo zaistalowac na innym i przeniesc dysk ? Tylko nie jestem pewnien czy jak zainstalujesz na wypasionej maszynie to paczki 586 nie wysypia serwerva na p166 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
switch Napisano Październik 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2004 U mnie w firmie zainstalowałem testowo na Celeronie 677 128 MB SDRAM ze zintegrowana karta graficzna i dzwiekowa na płycie Fedore 2 (dalo się, ale za długo przetwarzał informacje) i po formacie dysku FEDORE 1. Terazj jest znacznie lepiej i sytem przyzwoicie pracuje. Komp pracuje nadal na tym systemie. Jest legalnie i pracownicy ne infekuja już kompa. Windowsowi powiedzieliśmy do widzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi