tomcio15 Napisano Sierpień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2004 Pamiętam, ze taki post gdzieś już był (nie wi czy na tym forum) al mniejsza z tym... Podobno XMMS ma bardzo dobą wtyczkę do odtwarzania plików mp3.... fajnie Ale u mnie jakość odtwarzaneych mptrójek jest okrutna (raz głos jest na pierwszym planie, potem nagle znika na ostatni, raz utwór gram bardzo głośno potem ciho itd. itp.). Nie ważne czy utwór ma 320 kb/s czy 128 kb/s wszystkie sa jednakowo zniekształcane! w czy może tkwić problem :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
de la crua Napisano Sierpień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2004 może wina nie koniecznie leży po stronie xmms a np. sterownika do karty dźwiękowej. Proponuję: 1. sprawdzić czy w innym programie do odtwarzania mp3 jakość jest równie podła. 2. sprawdzić za pomocą jakiego serwera dźwięku mp3 podaje dźwięk, czy może chce pisać bezpośrednio po oss lub alsa. 3. sprawdzić na stronie alsa-projekt jak dobrze jej autorzy oceniają obsługę Twojej karty. 4. sprawdzić w internecie jak sprecyzować pytanie i jake informacje podać aby odpowiadający nie bawił się w wróżkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Sierpień 20, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2004 To tak: Domyślne wyjście dźwiękowe to alsa, w xmms wtyczka output to oss nie moge sprawdzić jak idze odtwarzanie mp3 w innych programach, bo tymczasowo nie mam głośników moja karta dźwiękowa (Cmedia 9793) nie jest wspierana przez ase ( nie ma jej na liście poza tym, mój pos jest dobrze sprecyzowany bo pytam się w czy może tkwić problem question.gif i (_niewiem_ → nie wiem) ORT jakie informacje musze podać żeby ktoś mi pomógł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
de la crua Napisano Sierpień 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2004 Proponuję spróbować najpierw dźwięku na sterowniku snd-intel8x0 (alsa). Jeżeli jakość nie będzie zadowalająca należy ściągnąć sterowniki ze strony cMedia skompilować i czekać aż któryś z hakerów kernela kupi sobie takie cudo i napisze dobre sterowniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Sierpień 21, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2004 Pierwsza opcja moze przejdzie ale druga raczejie, bo sterowniksą w wesji 0.41 i zostały przetestowane pod red hatem 7.3 próbowałem zainstalowac je pod fedorą 2 ale nic zz tego wyszły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi