kishkash Napisano Listopad 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2006 Proszę o pomoc w rozwiązaniu takiego problemu. Loguję się do systemu w środowisku graficznym, następnie wchodze sibie do terminala i próbuję odpalić xwindow. jednak po wpisaniu startx dostaję takie komunikaty: Jak to rozwiązać? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Listopad 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2006 Wrócić z powrotem do aktywnego Xa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Listopad 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2006 Nie odpalać Xów pod rootem ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Listopad 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2006 Proszę o pomoc w rozwiązaniu takiego problemu. Loguję się do systemu w środowisku graficznym, następnie wchodze sibie do terminala i próbuję odpalić xwindow. Jezeli logujesz sie w srodowisku graficznym tzn, ze masz odpalone Xy, po co przechodzisz do terminala i wlaczasz je jeszcze raz... co innego jak logujesz sie w trybie tekstowym (init 3) ale to sie dzieje jeszcze przed odpaleniem Xów Nie odpalać Xów pod rootem ... ? TRUE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kishkash Napisano Listopad 5, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2006 ha, jestem na tyle początkujący, że nie wiedziałem że można wrócić do xów przez alt+f7. ale już wiem:P los pozdros. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi