pj_kejti Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Witam. Jestem nowa na tym forum, ale mam nadzieję, że pytanie zadaję w dobrym dziale Chciałabym się dowiedzieć jak sprawuje się nowa Fedora na laptopach, a najbardziej sprawa grafiki - czy ATI Mobility Radeon M6 LY sobie poradzi? Z góry dziękuję za informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
McGiwer Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Witaj, milo mi powidac nowa forumowiczke To wspaniale, ze równiez plec piekna interesuje sie Fedora. Miejmy nadzieje, ze bedzie ich coraz wiecej Jesli chodzi o wymagania sprzetowe, to sa one takie same, jak dla komputerów klasy PC. Szczególowe informacje dotyczace wymagan znajdziesz w Informacjach o Wydaniu Fedory Core 6. Informacje dla architektury x86 sa pod adresem http://fedora.redhat.com/docs/release-note....html#id3047693. Zycze owocnej pracy z Fedora! Link to comment Share on other sites More sharing options...
broda Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 cytat z linku od McGiwera: 6.3.1.1. Wymagania Procesora i Pamięci Minimalny RAM dla trybu graficznego: 192MiB Zalecany RAM dla trybu graficznego: 256MiB 6.4. Specyficzne Aspekty x86_64 w Fedorze 6.4.1.1. Wymagania Pamięci x86_64 Minimalny RAM dla trybu graficznego: 256MiB Zalecany RAM dla trybu graficznego: 512MiB z czego wynika zwiększone zapotrzebowanie na pamięć architektury x84_64? Link to comment Share on other sites More sharing options...
exbros Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 z czego wynika zwiększone zapotrzebowanie na pamięć architektury x84_64?Z dwukrotnie wiekszej ilosci danych przerabianych w czasie kazdego cyklu zegarowego? Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Orkan Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Mam notebooka ASUS z kartą ATI, którą podałaś w swoim poście. Chodzi bez zarzutu "out of the box". Orkan Link to comment Share on other sites More sharing options...
pj_kejti Posted November 7, 2006 Author Report Share Posted November 7, 2006 No to miodnie Dzięki za informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
everr Posted June 9, 2007 Report Share Posted June 9, 2007 jak moge radzić to nie wybieraj laptopów na chipsetach via !! ja mam i akceleracja 3d nie działa, mam problemy z dzwiekiem.... no masakra... zostawiłem XP w spokoju powiedziałem sobie dam sobie rade z Linuxem... ale jednak nie daje... nie wiem tylko dlaczego via działała na XP a na fedorze która była na samym poczatku instalowana w moim lapie (a ja głupi ja wywaliłem) nie działa.... ale wracajac do tematu... jeszcze raz radze... trzymaj sie z daleka od VIA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts