Jump to content

Fc6 A Laptop

pj_kejti
 Share

Recommended Posts

Witam.

Jestem nowa na tym forum, ale mam nadzieję, że pytanie zadaję w dobrym dziale :)

Chciałabym się dowiedzieć jak sprawuje się nowa Fedora na laptopach, a najbardziej sprawa grafiki - czy ATI Mobility Radeon M6 LY sobie poradzi?

Z góry dziękuję za informacje :)

Witaj, milo mi powidac nowa forumowiczke :) To wspaniale, ze równiez plec piekna interesuje sie Fedora. Miejmy nadzieje, ze bedzie ich coraz wiecej :) Jesli chodzi o wymagania sprzetowe, to sa one takie same, jak dla komputerów klasy PC. Szczególowe informacje dotyczace wymagan znajdziesz w Informacjach o Wydaniu Fedory Core 6. Informacje dla architektury x86 sa pod adresem http://fedora.redhat.com/docs/release-note....html#id3047693.

Zycze owocnej pracy z Fedora! :)

cytat z linku od McGiwera:

6.3.1.1. Wymagania Procesora i Pamięci

Minimalny RAM dla trybu graficznego: 192MiB

Zalecany RAM dla trybu graficznego: 256MiB

6.4. Specyficzne Aspekty x86_64 w Fedorze

6.4.1.1. Wymagania Pamięci x86_64

Minimalny RAM dla trybu graficznego: 256MiB

Zalecany RAM dla trybu graficznego: 512MiB

z czego wynika zwiększone zapotrzebowanie na pamięć architektury x84_64?

• 7 months later...

jak moge radzić to nie wybieraj laptopów na chipsetach via !! ja mam i akceleracja 3d nie działa, mam problemy z dzwiekiem.... no masakra... zostawiłem XP w spokoju powiedziałem sobie dam sobie rade z Linuxem... ale jednak nie daje... nie wiem tylko dlaczego via działała na XP a na fedorze która była na samym poczatku instalowana w moim lapie (a ja głupi ja wywaliłem) nie działa.... ale wracajac do tematu... jeszcze raz radze... trzymaj sie z daleka od VIA ;)