orion1712 Napisano Listopad 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2006 Witam Pup zasnął podczas aktualizacji i mam zdublowane pakiety w systemie. Zainstalowałem jak zwykle w takich przypadkach synaptic, ale program sygnalizuje mi, że mam uszkodzone 34 pakiety w systemie i po wydaniu przeze mnie komendy napraw pakiety zamyka się. Jak naprawić uszkodzone pakiety bez synaptic -a i jak usunąć z systemu zdublowane pakiety? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2006 Jak naprawić uszkodzone pakiety bez synaptic -a i jak usunąć z systemu zdublowane pakiety? Zrób listę zdublowanych, potem rpm -e --nodeps <nazwa pakietu>, potem yum install <usunięte pakiety> (ew. apt-get/synaptic jak wolisz, ale zalecany updater od wersji FC5 to yum) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orion1712 Napisano Listopad 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2006 Dzięki, ale ja korzystam z Yum-a i mam FC6, a synaptic zainstalowałem tylko ze względu na wykrywanie zdublowanych pakietów i ewentualną ich naprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi