Silence Napisano Listopad 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2006 Witam serdecznie!!! Dzis udało mi się nareszcie ściągnąć i zainstalować Fedore w wersji 6, Nie miałem problemu z instalacją kadu przy użyciu yum, wszystko dobrze odbyłyo sie też prz instalacji xmms ale...nie mogę odtworzyc mp3??? Wygląda na to że brakuje kodeków, ale może jest inna przyczyna, z której ja sobie nie zdaje sprawy, a dla was jest to oczywiste. Chciałem również zainstalować mplayera, ale niestety nie udało mi się to przy pomocy yum... [root@h6-12 Silence]# yum install mplayer Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Setting up repositories core 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 updates 100% |=========================| 1.2 kB 00:00 Reading repository metadata in from local files Parsing package install arguments No Match for argument: mplayer Nothing to do [root@h6-12 Silence]# yum install mplayer-gui Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Setting up repositories Reading repository metadata in from local files Parsing package install arguments No Match for argument: mplayer-gui Nothing to do Pozdrawiam!!! i proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Listopad 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2006 Don't get me wrong ale kliknij TU i TU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silence Napisano Listopad 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2006 Don't get me wrong ale kliknij TU i TU Dzięki Twoja pomoc była niezastąpiona Wciąż czekam na jakieś pomysły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Listopad 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2006 http://rpm.livna.org/rlowiki/UsingLivna Dobrym pomyslem jest uzywanie "szukaj" na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silence Napisano Listopad 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2006 Dzięki Ponury, szukanie na forum, to faktycznie bardzo dobra sprawa, jednak niezawsze początkujacy, czyli w tym przypadku ja, wie co powinien szukać, a jeśli coś znajdzie czy to na pewno jest to czego szuka. Dlatego narazie staram sie korzystać z rad osób bardziej obytych w temacie, które dzięki swojej wiedzy wskaża, mniej wiecej czego szukac, a co w kosekwencji pomoże mi to znaleźć, przy pomocy tak lubianej na forum opcji "szukaj" i wspaniałej wyszukiwarki "google" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Listopad 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2006 Daruj sobie, gdyż rozwiązanie dostałeś praktycznie na tacy, tylko że w okrojonej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BodzioEstarriol Napisano Listopad 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2006 poprostu po update yuma wpisz to: yum -y install xmms-mp3 to jest na forum, ja jakos też początkujący użyłem opcji 'szukaj' i znalazłem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Listopad 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2006 Dzięki Ponury, szukanie na forum, to faktycznie bardzo dobra sprawa, jednak niezawsze początkujacy, czyli w tym przypadku ja, wie co powinien szukać, a jeśli coś znajdzie czy to na pewno jest to czego szuka. Dlatego narazie staram sie korzystać z rad osób bardziej obytych w temacie, które dzięki swojej wiedzy wskaża, mniej wiecej czego szukac, a co w kosekwencji pomoże mi to znaleźć, przy pomocy tak lubianej na forum opcji "szukaj" i wspaniałej wyszukiwarki "google" Pomoc online masz zawsze na IRCU: serwer: irc.freenode.org , kanał #fedora-pl , zapraszam wszystkich! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Listopad 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2006 Pomoc online masz zawsze na IRCU: serwer: irc.freenode.org , kanał #fedora-pl , zapraszam wszystkich! Jako stały bywalec ów kanału również wszystkich tam zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Listopad 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2006 Pozwoli to na niedublowanie tego samego wątku po 6,46*10^14 raza na tym forum. Zaczyna się tu robić duzo zbednych topiców.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Listopad 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2006 Zaczyna się tu robić duzo zbednych topiców.... Przydałby się jakiś link do FAQ na środku strony głównej forum czy coś takiego, bo nawet na ircu odpowiadanie pod raz setny na te same pytania zaczyna być trochę męczące na dłuższą metę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Listopad 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2006 Przydałby się jakiś link do FAQ na środku strony głównej forum czy coś takiego, bo nawet na ircu odpowiadanie pod raz setny na te same pytania zaczyna być trochę męczące na dłuższą metę... Ale i tak moim zdaniem lepiej zapytać na IRC-u, niż tworzyć niepotrzebne topici na forum. Ew. zrobimy jakiś kanałowy FAQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Listopad 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2006 Ale i tak moim zdaniem lepiej zapytać na IRC-u, niż tworzyć niepotrzebne topici na forum. Ew. zrobimy jakiś kanałowy FAQ Niepotrzebne topici nie, ale FAQ by się przydało. Właśnie po to, żeby takie topici się nie mnożyły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Listopad 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2006 Trzeba przed odpowiedzią na pytania na IRC kazać wyślietlić Chavservowi pyatnie, czy czytałeś FAQ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Listopad 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2006 Niepotrzebne topici nie, ale FAQ by się przydało. Właśnie po to, żeby takie topici się nie mnożyły Nie byłeś dzisiaj na IRC-u, a zostało tam już ustalone, że powstanie FAQ #fedora-pl jak masz jakieś propozycje co do pytań to wbijaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi