Skocz do zawartości

Odtwarzanie Muzyki W Fedora Core 6

Silence

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!!!

Dzis udało mi się nareszcie ściągnąć i zainstalować Fedore w wersji 6, Nie miałem problemu z instalacją kadu przy użyciu

yum, wszystko dobrze odbyłyo sie też prz instalacji xmms ale...nie mogę odtworzyc mp3???

Wygląda na to że brakuje kodeków, ale może jest inna przyczyna, z której ja sobie nie zdaje sprawy, a dla was jest to oczywiste.

Chciałem również zainstalować mplayera, ale niestety nie udało mi się to przy pomocy yum...

[root@h6-12 Silence]# yum install mplayer
Loading "installonlyn" plugin
Setting up Install Process
Setting up repositories
core                      100% |=========================| 1.1 kB    00:00     
extras                    100% |=========================| 1.1 kB    00:00     
updates                   100% |=========================| 1.2 kB    00:00     
Reading repository metadata in from local files
Parsing package install arguments
No Match for argument: mplayer
Nothing to do
[root@h6-12 Silence]# yum install mplayer-gui
Loading "installonlyn" plugin
Setting up Install Process
Setting up repositories
Reading repository metadata in from local files
Parsing package install arguments
No Match for argument: mplayer-gui
Nothing to do

Pozdrawiam!!! i proszę o pomoc

Dzięki Ponury, szukanie na forum, to faktycznie bardzo dobra sprawa, jednak niezawsze początkujacy, czyli w tym przypadku ja, wie co powinien szukać, a jeśli coś znajdzie czy to na pewno jest to czego szuka. Dlatego narazie staram sie korzystać z rad osób bardziej obytych w temacie, które dzięki swojej wiedzy wskaża, mniej wiecej czego szukac, a co w kosekwencji pomoże mi to znaleźć, przy pomocy tak lubianej na forum opcji "szukaj" i wspaniałej wyszukiwarki "google"

Dzięki Ponury, szukanie na forum, to faktycznie bardzo dobra sprawa, jednak niezawsze początkujacy, czyli w tym przypadku ja, wie co powinien szukać, a jeśli coś znajdzie czy to na pewno jest to czego szuka. Dlatego narazie staram sie korzystać z rad osób bardziej obytych w temacie, które dzięki swojej wiedzy wskaża, mniej wiecej czego szukac, a co w kosekwencji pomoże mi to znaleźć, przy pomocy tak lubianej na forum opcji "szukaj" i wspaniałej wyszukiwarki "google"

Pomoc online masz zawsze na IRCU: serwer: irc.freenode.org , kanał #fedora-pl , zapraszam wszystkich! :)

Zaczyna się tu robić duzo zbednych topiców....

Przydałby się jakiś link do FAQ na środku strony głównej forum czy coś takiego, bo nawet na ircu odpowiadanie pod raz setny na te same pytania zaczyna być trochę męczące na dłuższą metę...

Przydałby się jakiś link do FAQ na środku strony głównej forum czy coś takiego, bo nawet na ircu odpowiadanie pod raz setny na te same pytania zaczyna być trochę męczące na dłuższą metę...

Ale i tak moim zdaniem lepiej zapytać na IRC-u, niż tworzyć niepotrzebne topici na forum. Ew. zrobimy jakiś kanałowy FAQ ;)

Ale i tak moim zdaniem lepiej zapytać na IRC-u, niż tworzyć niepotrzebne topici na forum. Ew. zrobimy jakiś kanałowy FAQ

Niepotrzebne topici nie, ale FAQ by się przydało. Właśnie po to, żeby takie topici się nie mnożyły ;)