c4meleon Napisano Listopad 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2006 Witam. Siedze od kilku dni przed fedora i niepotrafie znalesc sensownego opisu instalacji sterownikow do karty bezprzewodowej opartej na chipsecie ralinka rt2561 (rt61) Prosil bym o pomoc. Z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cineks Napisano Listopad 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2006 Witam!! to dość kiepsko szukasz. Proponowałbym poszukać w pliku README Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c4meleon Napisano Listopad 8, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2006 Witam, znalazlem opis ale teraz pojawil sie problem innego typu, po wpisaniu komendy make wyskakuje mi Makefile:54 lib/modules/2.6.18-1.2798.fc6xen/build/.conf: Nie ma takiego pliku ani katalagu make: *** Brak reguly do wykonania obiektu `/lib/modules/2.6.18-1.2798.fc6xen/build/.config' . Stop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cineks Napisano Listopad 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2006 tia a skąd biały człowiek ma wiedzieć co Ty tam kombinujesz. Do tego chipsetu są dwa rodzaje sterowników, które działają, mam zainstalowany jeden z nich. kernel-delvel zainstalowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzy11 Napisano Listopad 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2006 tia a skąd biały człowiek ma wiedzieć co Ty tam kombinujesz. Do tego chipsetu są dwa rodzaje sterowników, które działają, mam zainstalowany jeden z nich. kernel-delvel zainstalowane? a można wiedzieć które ci działają i przy okazji jakbyś mógł zarzucić link z manualem to byłbym zobowiązany, kolega walczy z tą kartą coś ze dwa tygodnie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cineks Napisano Listopad 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2006 Ja mam u siebi 3 karty sieciowe i wszystkie działają. Trzeba odpowiednio skonfigurować kartę,ustwienie samegoip, maski bramy nie pomoże, Konfiguracja karty wifi polega na ustawieniu dodatkowych parametrów trybu pracy jak essid, szyfrowanie, kanał, tryb pracy (ja mam ad-hoc; komp-komp, bez AP, a żeby jeszcze trudniej było to fc6-winxp) etc. Te dane muszą być jednakowe dla obydwu kart, inaczej nie pójdzie. Konfiguracja karty jest w pliku "rt61sta.dat" W moim przypadku mam napisany skrypt, który startuje razem z systemem i konfiguruje mi kartę, robię to za pomocą polecenia iwconfig. Ip, maskę i bramę ustawiam z konfiguratora, a reszte za pomocą tego skryptu. Działa i to dobrze działa, Niestety nie mogę teraz Ci napisać co w tym skrypcie siedzi, bo jestem w pracy, ale jak bedziesz sie upierał a ja niezapomne to moge wrzucić zawartość, ale to później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korson Napisano Czerwiec 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2007 Witam, znalazlem opis ale teraz pojawil sie problem innego typu, po wpisaniu komendy make wyskakuje mi Makefile:54 lib/modules/2.6.18-1.2798.fc6xen/build/.conf: Nie ma takiego pliku ani katalagu make: *** Brak reguly do wykonania obiektu `/lib/modules/2.6.18-1.2798.fc6xen/build/.config' . Stop to oznacza że nie masz źródła kernela... i tu pojawia się problem bo ja też już kilka dni siedzę i nie mogę znaleźć pakietu kernel-source dla fedory bo chyba takowego nie ma ... zassałem z jakiejś strony coś i próbuje zainstalować ale efekty też są marne... jest ktoś kto uruchomił neta na tej fikuśnej karcie :?: jeśli tak to z kąt wziął stery i co było potrzebne do zainstalowania tego :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Czerwiec 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2007 yum install kernel-devel Powinno wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korson Napisano Czerwiec 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2007 dzięki... wszystko działa ^^ zainstalowałem kernel-devel później skompilowałem sterowniki cvs do mojej karty (rt61) i śmiga wszystko jak należy ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi