InIrudeBwoy Napisano Listopad 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2006 cześć Wiem, że to nie to forum tutaj jednak s na bank ludzie którzy mi pomoga. Miałem trzy partycje, musiałem je połaczyć ze soba ale podczas tego partition magic się posypał i skończyło się na odzyskiwaniu danych. udało mi się ale to nie chodzi mi o to. Teraz kiedy znowu zrobiłem trzy partycje pierwsza (ta która powstała po próbie połczenia wszystkich trzech) błędnie wskazuje wolne miesjce. Po zliczeniu wszystkich plików na tej partycji ilość wolnego miejsca a ilość wskazywana przez system różni się o 23gb. Jednym słowem na dysku znajduj się 23 gb danych których nigdzie nie ma. Do dwóch katalogów gdzie podczas łaczenia były podpinane partycje (czyli cał zawartość miała się pojawic w tych dwóch katalogach, jako dyskE i dyskF) nie mam dostępu i wg systemu sa te katalogi puste. Czy ktoś zna jakis program którego mogę użyć, ponieważ zwykły chkdsk nie działa. dziękuję z góry Pokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marix Napisano Grudzień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2006 Odswieze topic z przed prawie miesiaca, byc moze juz znalazles rozwiazanie, a jak nie to jak masz dysk ATA to uzyj programu WDClear, a jak masz dysk SATA odpisz w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 2, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2006 no to mi zabiles cwieka nie mam pojecia jaki mam dysk ale to nie jest wazne bo ja nie chce usuwac danych a wdclear to robi. Wiem bo go uzywalem pare razy. Wiec jak znasz jakies narzedzie które moze to zrobic nie usuwajac danych to bardzo prosze. pokój ok. juz wiem, mam dysk sata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marix Napisano Grudzień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2006 W takim razie pomoże tylko format programem producenta dysku. Możesz pobrać narzędzia diagnostyczne do dysku ze strony producenta twojego dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 2, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2006 może nie zauważyłeś ale ja nie chcę usuwać danych. To prawdopodobnie jest błąd w tablicy partycji dysku. FORMAT NIE WCHODZI W GRĘ, przynajmniej do czasu jak nie skończę pracy magisterskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marix Napisano Grudzień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2006 No to jedyne wyjscie to przekopiowanie danych na inny dysk ew. wypalenie na plyte. Nie radze pracowac na takim dysku, grozi to utrata danych. Wykonaj kopie swoich prac, aby ich nie stracic i bierz sie za naprawe dysku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Grudzień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2006 może zgraj wszystkie dane na płytki dvd i po sprawie...a jeżeli naprawde nie chcesz robić formata to napisz prace i zrób formata EDIT Matrix mnie wyprzedził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 2, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2006 dzięki chłopaki. Jestem leniwy i nie mam ochoty po reinstalacji systemu stawiać serwera i instalować wszystkiego po kolei. Linux tutaj jest mistrzem, naprawdę. Nie dotykam tego na razie. Kopię, jasne, zrobię. Jeśli napiszę pracę to kładę lachę na xp i wracam do fedory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi