jjj Napisano Listopad 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2006 Witam, zaobserwowałem ciekawe zachowanie instalki OpenOffice 2.0.4 (dotyczy wersji RPM, nie wiem czy innych także): po instalacji z pakietów OpenOffice.Org soffice uruchamia się jak trzeba. po instalacji z pakietów Ux.pl soffice wrzeszczy: [pre]no suitable windowing system found, exiting.[/pre] Na tej samej maszynie, w tej samej konfiguracji, wszystkie poprzednie wersje instalowane z paczek Ux pracowały aż miło. Czy zaobserwowaliście coś podobnego? startup-notification 0.7, SElinux brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Listopad 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2006 a czy nie prościej użyć wersji Dystrybucyjnej? no chyba że wykupiłeś licencję i pudełkową wersję OOffice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Listopad 8, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2006 Może i prościej... W czasach, kiedy zassałem pierwszego uxa, był on o wiele lepiej przygotowany do natychmiastowego użycia niż ,,centralna'' dystrybucja, w sensie kompletności polonizacji. Więc się przyzwyczaiłem, zwłaszcza że w ludziom w otoczeniu lepiej pasował calc z nazwami funkcji spolszczonymi identycznie, jak w excelu; ja bym tam wolał angielskie, w końcu jest to pewien rodzaj programowania. Teraz się pewnie ,,przezwyczaję'' z powrotem na openoffice.org. I ok. Ale taka decyzja nie usprawiedliwia zachowania instalki ux. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tarcamion Napisano Listopad 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2006 Niestety Ux jest lepszy niż oficjalna dystrybucja. Może działa wolniej, ale wiele rzeczy, sczególików ma dopracowane. Np. nie wstawia daty 15 listopad, tylko poprawnie - 15 listopada. To jest dla mnie wystarczający powód, żeby używać Ux. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Listopad 9, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2006 Ten typ tak ma: http://groups-beta.google.com/group/alt.pl...af7a5c6bc0ab428 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi