mendrek Napisano Listopad 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2006 a jakie informacje więcej byś chciał?? wybacz ale w linuksie długo nie siedze, i wydaje mi się że problem jest opisany wystarczająco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Listopad 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2006 te informacje są z pewnością NIE wystarczające. Pierwsze co powinieneś zrobić po pokazaniu się tego błędu to udać się do katalogu /var/log i przejrzeć pliki z logami w poszukiwaniu błędu, czemu się nie załadował moduł. A następnie wkleić znalezione logi z błędem na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mendrek Napisano Listopad 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2006 checking for nvidia-kernel-module FAILD nvidia.ko not found coś takiego pokazuje się przy starcie systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek015 Napisano Listopad 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2006 W tym poście opisałem dokładnie ten sam problem... Pokaż wynik polecenia... rpm -q kmod-nvidia A także jakiego używasz jadra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mendrek Napisano Listopad 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2006 ponieważ mam FC4 to z tego co zauważyłem, zamiast kmod-nvidia jest kernel-module-nvidia. a więc wyniki: [artur@null ~]$ rpm -qa|grep nvidia nvidia-glx-1.0.8762-1.lvn4 kernel-module-nvidia-2.6.17-1.2142_FC4-1.0.8762-1.lvn4 a uzywam jądra 2.6.17, ale to jądro jest skompilowane ręcznie, nie yumem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Listopad 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2006 a uzywam jadra 2.6.17, ale to jadro jest skompilowane recznie, nie yumem. reszty sie domysl hehe ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi