kishkash Napisano Listopad 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 witam, w jaki sposób zmienić temat graficzny gnoma z poziomy konsoli? przez przypadek zmieniłem styl gnoma na jakiś prawdopodobnie uszkodzony i ładuje mi się tylko czarny ekran ze strzałką... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Listopad 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 Jeśli instalowałeś przez skopiowanie do ~/.themes to porostu go usuń . jeśli jakoś inaczej to najprościej chyba będzie usunąć/przenieść cała konfiguracje gnoma. Są to pliki/foldery gconf gnome itp, oczywiście stracisz cała konfiguracje tego użytkownika ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kishkash Napisano Listopad 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 instalowałem przez gnome-theme-manager czy coś takiego, jakiś program wbudowany w środowisko. mógłbyś mi powiedzieć gdzie są te pliki/foldery o których piszesz? chodzi mi o ścieżki dostępu. peace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Listopad 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 to jest w /home/nazwa_użytkownika możesz oglądać te pliki za pomocą mc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kishkash Napisano Listopad 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 aha, ale ja to robiłem przez roota... to coś zmienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Listopad 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 Ale robiłeś co ? Cały czas siedzisz na roocie ? Jeśli tak to zrób sobie zwykłego użytkownika i na nim pracuj, a roota używaj tylko do administracji i najlepiej nie włączaj na na nim trybu graficznego (katalog domowy roota to /root)... Linux nie windows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kishkash Napisano Listopad 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2006 ok, dzięki, tak też będę postępował tak to jest być początkującym, no ale cóż, poznawanie (_linuxa_ → Linuksa) ORT to też świetna sprawa los pozdros Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi