Matrick Napisano Listopad 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2006 Witam! Nie wiem czy tylko u mnie występuje taki problem czy też już tak poprostu musi być ale czasem flashe źle mi się wyswietlają :/ Chodzi o to e zamiast przeźroczystości we flashu jest białe lub siwe tło. Przykład: Da się to jakoś naprawić? Trochę denerwujące jest jak czasem nie wiedać połowy strony :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Listopad 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2006 Zainstaluj sobie rozszerzenie Adblock do Firefoksa i bedziesz mial spokój z reklamami we flaszu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrick Napisano Listopad 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2006 Niestety to nie rozwiązuje problemu :/ Dla przykładu podaję adres strony: http://www.pwsz-oswiecim.pl/ (niestety bez screena bo strona jest chwiolowo nie dostepna). Na windzie logo czy tam top wyświetla się poprawnie, natomiast pod linuksem zamist niego jest białe tło, wygląda to raczej mało estetycznie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Listopad 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2006 dawales to: mkdir -p /usr/X11R6/lib/X11/fs/ ln -s /etc/X11/fs/config /usr/X11R6/lib/X11/fs/config po instalacji Flasha? Moze teraz da rade. PS: a co do adblocka to jeszcze noscript mozna zainstalowac PS2: chyba wiem co jest przyczyna, Adblock. http://www.arsenal.of.pl/ u mnie jest wielki bialy pas na dole, gdy wylacze znika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrick Napisano Listopad 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2006 Może niezbyt dokłądnie opisałem problem. Ta reklama która jest w obrazku który zamieściłem wcześniej jest rozwijana tak jak tu: Nie wiem czy ktoś zrozumie co chcę napisać ale mam nadzieję ż etak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Listopad 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2006 ja rozumiem i tez mam czesto z tym problem ze np. nie moge zamknac okienka flasha bo nie mam znaczka zamkniecia X albo tak jak ty masz, ale ni cholery nie wiem jak to naprawić :/ Przyłączam się do pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrick Napisano Listopad 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2006 hmmm z zamykaniem okienek nie mam problemu gorzej z szarymi kwadratami które niewiadomo skad sie biora i czasem pozostaja po zamknieciu okna. Widac tak juz musi byc. Zobaczcie czy wyscietla wam sie top/logo strony http://www.pwsz-oswiecim.pl/ Mi nie dzila :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Listopad 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2006 Firefox 1.5 oraz Konqueror + FlashPlayer 7 lub FlashPlayer 9 Beta: we wszystkich przypadkach widać białą flashową ramkę z kopertą przesłaniającą logo. Wniosek z tego taki, że ta strona jest badziewnie zrobiona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrick Napisano Listopad 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2006 Na uczelni na windowsie chodzi i pod firefoxem i pod opera i nawet pod ie poprawnie, poza tym podobne przypadki zdarzaja sie nawet na powaznych stronach (przyklad: foty wyzej). W auroksie mialem tak samo. Moze to juz tak musi byc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi