fafig Napisano Listopad 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2006 problem jest nastepujacy. poniewaz mialem problemy natury sterownikowo-sprzetowej z WinXP (tez mi nowosc) wiec formatnalem cala partycje. tylko ze zonk jest po probie zbootowania dysku instalacyjnego... pisze konfigurowanie urzadzen...czarny ekran i tak sobie stoi. ostatnio probowalem bardziej radykalne srodki - repartycjonowanie calego hdd - no ale ile mozna w koncu (wtedy poszlo od razu). kiedy podlacze stary dysk ata to sie instalator wlacza ale jako pierwszy idzie dysk ata. probowalem kombinowac z wpisami w device.map - bez skutku. nie wiem moze jest jakas nieudokumentowana sztuczka w grubie ale jak tak po forach patrzylem to nikt nie podal na to recepty zadnej. no i na bank to cos siedzi w mbr, odpada fdisk /mbr spod w98 ze wzgledow bezpieczenstwa. jeszcze poprobuje zainstalowac konsole odzyskiwania bezposrednio - ale wolalbym jakis inny sposob... ps. jak ktos chce mi pisac zebym winde usunal to dziekuje bo potrzebuje na cele ze tak powiem "uczelniane" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2006 nie wiem moze jest jakas nieudokumentowana sztuczka w grubie Jest sztuczka - poszukaj na tym forum, było sto razy, sam ostatnio komuś podpowiadałem jak przemapować kolejność dysków w GRUBie. (Może to pomoże: http://forum.fedora.pl/index.php?s=&sh...st&p=75199) A swoją drogą to piszesz tak, że do tej pory nie jestem pewien czy formatowałeś partycję Windows czy (_linuks_ → Linux) ORT, czy problem miałeś z zabootowaniem instalki Windows czy Fedory. Popracuj trochę nad tym co piszesz i zastanów się czy to co napisałeś jest zrozumiałe -> http://rtfm.killfile.pl#precyzja (ja sobie ten link chyba do sygnaturki dopiszę, bo już mi się tego pisać nie chce ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Listopad 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2006 1. instalka windy 2. mam JEDEN HDD 3. robilem fixboot fixmbr 4. robilem downgrade biosu do wersji fabrycznej - bez skutku 5. win (_wogole_ → w ogóle) ORT dysku nie widzi mimo ze laduje mu stery z plyty z mobo chyba cos winda ma jakies uczulenie na fedore, bo na "czystym XP" bez problemu odpala sie instalator, a jak jest linuch to qpa jakby ktos nie zrozumial to po wlozeniu plyty winxp wyskakuje standardowo komunikat o konfigurowaniu urzadzen no i czarny ekran i to by bylo na tyle. byc moze jest to takze wina po czesci mojej plyty glownej, ale nie udalo mi sie znalezc przyczyny tego zachowania. co ciekawe kiedy wlacze opcje raid w biosie, to sie instalator odpala ale znow nie widzi dysku mimo uprzedniego zaladowania sterownikow (wiem ze to nie forum o winXP no ale coz zrobic) ps. sory za poprzedniego posta, ale jestem zmeczony i wkurzony, 5h prob instalowania systemu to juz wykancza czlowieka troche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi