Ess Napisano Listopad 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2006 Witam. Szukałem na forum i z google, ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Otóż, zainstalowałem sobie gDesklets, dodałem kilka deskletów i mam problem ponieważ desklety nie są przezroczyste, a powinny. Kiedy włączam przezroczystość gdesklets, widzę tylko czarne tło. Używam Fluxboksa 0.9.15, ale sprawdzałem też na Gnomie, efekt ten sam... Proszę o pomoc. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Listopad 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2006 jakie desklety sciagnales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ess Napisano Listopad 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2006 jakie desklety sciagnales? clock-desklet-0.50.tar.gz, NewsTicker-0.10.tar.bz2, SideCandy-0.10.tar.bz2. Kompilowałem też gDesklets ręcznie z paczki gDesklets-0.35.4.tar.bz2, paczka miała okropne zależności: expat, gnome-python, orbit, pyorbit, pygtk, xml:parser i inne, nie wspominając o kompilacji najnowszego perla i pythona (hehe) Na szczęście udało się skompilować gdesklets, ale teraz jest nowy problem, podczas uruchamiania gdesklets pojawia się komunikat: Cannot establish connection to daemon: timeout! The log file might help you solving the problem. Oczywiście w katalogu ~/.gdesklets/logs/ nie ma żadnego loga... Nie dam za wygraną, w końcu musi się udać hehe. Ale na razie proszę o pomoc... Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Listopad 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2006 gDesklets jest w repozytoriach sciagnij stamtad co do konkretnyvh desketow to nie wiem, ja mam pakiet FTB i jest przezroczysty... reasumujac gDesklets yumem + deskety z http://www.gdesklets.org/ i powinno byc ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ess Napisano Listopad 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2006 Pierwsze gDesklets jakie instalowałem było pobierane przez Yuma, w nim właśnie nie było przezroczystości, a w paczce kompilowanej ręcznie, po usunięciu tej z Yuma pojawia się błąd połączenia z demonem gdesklets... Może mieć też jakieś znaczenie, że desklety pobierałem z innej strony: http://gdesklets.zencomputer.ca/ bo download w gdesklets.org nie działa. Problem nadal nie rozwiązany, proszę o dalszą pomoc. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ess Napisano Listopad 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2006 Problem sam się rozwiązał po ponownej instalacji fluxboksa. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi