MC' Napisano Listopad 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 Wiatm, Zapuściłem sobie dzisiaj yum update # yum update Loading "changelog" plugin Loading "installonlyn" plugin Loading "fastestmirror" plugin Loading "fedorakmod" plugin Setting up Update Process Setting up repositories livna 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 core 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 updates 100% |=========================| 1.2 kB 00:00 extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Loading mirror speeds from cached hostfile Reading repository metadata in from local files primary.xml.gz 100% |=========================| 93 kB 00:01 ################################################## 260/260 primary.xml.gz 100% |=========================| 1.4 MB 00:19 ################################################## 4561/4561 Naruszenie ochrony pamięci No cóż nie wiem w czym jest yum pisany ale w C oznaczało to zwyle błąd programisty i to dość kompromitujący. Wie ktoś coś na temat tego typu błędów yuma? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość amdfanatyk Napisano Listopad 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 tak ja wiem, caly yum to jeden blad: http://forum.fedora.pl/Yum-To-Gowno-t12623.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Listopad 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 Od czasu zamulenia serwerów RH, yum dostał czkawki i jakos nie widać, zeby na horyzoncie pojawiło się jakieś rozwiazanie tego problemu. Naruszenie ochrony pamieci to niejedyny jego bład. Zauważ, ze jezeli to naprawdę Address violation, to proces powinien się wyłąozyć i zrobic core dump. Ale tak się nie dzieje. Problem lezy po innej strnie. Zreszta te komunikaty yuma to ściema, bo czasem pisze o uszkodzonej bazie rpmdb. Jak to spiewa Abradab, nie wiesz co mówić, to mów niewyraźnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość amdfanatyk Napisano Listopad 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 a program napisany w pythonie zrobi core dump? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Listopad 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 Nie wiem, powołuje sie na cudza widzę, a jeśli chodzi o dalszą dyskusje, to raczej w dziale programowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Listopad 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 z tego co pamietam naruszenia ochrony leczylo sie prelink-iem, a to psioczenie na yuma, to chyba przeginka, mi chodzi calkiem przyzwoicie, od kiedy mam FC6 mialem moze 5 jakis takich dziwnych sytuacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość amdfanatyk Napisano Listopad 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2006 z tego co pamiętam naruszenia ochrony leczyło się prelink-iem, a to psioczenie na yuma, to chyba przeginka, mi chodzi całkiem przyzwoicie, od kiedy mam FC6 miałem może 5 jakiś takich dziwnych sytuacji... lol, to rzeczywiscie malo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Listopad 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2006 z tego co pamiętam naruszenia ochrony leczyło się prelink-iem, a to psioczenie na yuma, to chyba przeginka, mi chodzi całkiem przyzwoicie, od kiedy mam FC6 miałem może 5 jakiś takich dziwnych sytuacji... W FC5 w ogóle nie było takich sytuacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Listopad 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2006 oczywiście, że były sam miałem kilkukrotnie z tym problemy (nie yum - inny software dawał błędy naruszenia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McMonster Napisano Listopad 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2006 U mnie, jeszcze na FC5, się zaczęły takie problemy jak tylko wyszło FC6 i padły serwery. Wtedy przez kilka dni nic nie mogłem zainstalować, czy update'a zrobić, bo cały czas ten błąd mi yum wypluwał. Po iinstalacji FC6 też całkowicie nie zniknął, ale dość rzadko się zdarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi