mlody Napisano Sierpień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2004 witam mam problem z ustawieniem poczty. mam konto w sieci lokalnej. gdzy w ustawieniach poczty odbiorczej zaznaczam typ serwera POP (inne tez probowalem) wykakuje blad: Błąd podczas operacji "Sprawdzanie usługi": Nie można nawiązać połączenia z serwerem POP linux to co mam tam poprzestawiac? podpowiedzcie prosze z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Sierpień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2004 Jaki to jest klient poczty i gdzie masz konto? (nie za bardzo rozumiem to "mam konto w sieci lokalnej"). Rozumiem ze jestes podpiety pod jakas siec i chcesz sprawdzic poczte np. na onecie. Jesli to Evolution to sproboj w Narzedzia -> Ustawienia... -> <[email protected]> -> Edycja -> Odbieranie poczty wybrac jako Typ serwera Dostarczanie lokalne (jesli juz nie probowales, lub inne serwery). Sproboj tez zaznaczyc w zakladce Wysylanie listow opcje Serwer wymaga uwierzytelniania (chociaz nie wiem czy to cokolwiek da jesli chodzi o odbieranie). Mam nadzieje ze to pomoze. P.S. Upewnij sie tez ze w zakladce Opcje odbioru nie masz zaznaczone Wylaczenie wsparcia dla wszystkich rozszerzen POP3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Sierpień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 nie wiem czy dobrze zrozumiałem, czy serwer z poczta nazywa sie "linux"? sprobuj zamiast nazwy z sieci lokalnej uzyc jego IP, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inny Napisano Sierpień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 skoro juz mowa o poczcie i evolution to dopisze tutaj, nie będe zakładał nowego tematu bo i tak ich tu ostatnio dużo (o poczcie ;]) otóz wysyłać poczte moge ale nie moge jej odebrać. wszystkie parametry (serwer poczty itd) są w ustawieniach na pewno dobrze wpisane poczte mam z o2.pl zakładce odbieranie poczty ustawienia są następujące: typ serwera pop, komputer poczta.o2.pl ssl jest włączane. w opcjach odbioru wyłączanie wsparcia dla rozszerzeń pop3 jest wyłączone w zakładce odbieranie poczty jest jeszcze uwierytelnianie ale nie trzeba tam nic wybierać (uwierzytelnianie musi byc tylko przy smtp) jako typ tego uwierzytelniania jest ustawione logowanie. co tam ustawić nie z tego nie korzystać ? przy próbie odebrania poczty wywala mi :Błąd podczas operacji "Pobieranie poczty": Nie można nawiązać połączenia z serwerem POP poczta.o2.pl: Brak obsługi wymaganego mechanizmu uwierzytelniania:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakurek Napisano Wrzesień 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 2, 2004 Miałem podobny problem. Formu FC2 pomogło mi go rozwiązać. Sprawdż http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=1290 może to będzie lekarstwo na Twój kłopot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi