FC4B Napisano Listopad 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2006 Witam, jestem nowy na forum szukałem podobnego tematu ale nigdzie nie mogłem znaleźć, i nie krzyczcie jeśli będzie gdzieś mój problem wygląda tak: po wpisaniu polecenia rpm -qa | grep kernel- | sort pokazuje mi, że mam kernel-2.6.11-1.1369_FC4 kernel-devel-2.6.11-1.1369_FC4 kernel-module-ntfs-2.6.11-1.1369_FC4-2.1.22-0.rr.6.4 niby wszystko w porzadku system powinien już widzieć NTFS, ale jednak nie widzi mount /dev/hdb1 /mnt/dyskC -t ntfs -r mount: unknown filesystem type 'ntfs' proszę o pomoc, kiedyś wszystko było w porządku, ale partycje instalowałem troszkę inną metodą niż tą podaną na forum (robiłem dokładnie tak jak ktoś napisał gdzieś w odpowiedzi) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Listopad 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2006 zobacz czy masz załadowany moduł w ogóle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Listopad 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2006 a uprzedzając pytanie "jak włączyć?" to zainteresuj się modprobe (o ile masz niekatywny moduł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Listopad 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2006 cyferki sie zgadzaja ale jednak ten modul jest jakis lewy;/ i te paczki z "rr" sa jakies beznadziejne... [root@zawa ~]# modprobe ntfs FATAL: Error inserting ntfs (/lib/modules/2.6.11-1.1369_FC4/kernel/fs/ntfs/ntfs.ko): Invalid module format niedlugo Fedore Core 6 zainstaluje, ale bede czul niesmak, ze nie potrafilem tego zainstalowac:P EDIT: haha! udalo sie, z Wami jest zawsze prosciej:P odinstalowalem tamten modul i zainstalowalem nowy, pewnie wpakowalem i586 zamiast i686;/ teraz spokojnie FC6 moge instalowac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi