Skocz do zawartości

Znowu Nvidia :/

mendrek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Najpierw próbowałem zainstalować sterowniki nvidia na FC4, ale nie poszło :) wiec postanowilem ze zrobie update i po formacie zainstalowalem FC6. Zainstalowalem sterowniki zgodnie ze wskazówkami z forum, poprzez yuma. kmod-nvidia zainstalowal sie bez bledow, ale po ponownym uruchomieniu jest black screen i tryb graficzny to 740x400. Dodam, ze system "działa normalnie", tzn. mozna sie zalogować na "czuja" do KDE... próbowałem coś majstrować przy xorg.conf ale to też nic nei dawało. A jak wyłącze Xy i zmienie sterownik na "nv" to po ponownym włączeniu Xów wszystko działa normalnie.

(_modół_ → moduł) ORT nvidia ładuje się normalnie, nie wywala żadnych błędów.

Moja karta to: GeForce MX 440.

Jak mam wrzucić jakieś listingi czy coś to dajcie znać, bo ja nei wiem co jest potrzebne :)

A wiec usunalem ten wpis. Nic nie dalo, dalej jest czarny zamazany obraz, wyglada to jakby byla za duza czestotliwosc odswierzania.

I nie wiem czemu nie wchodzi do innego trybu, tylko caly czas zostaje na tym 740x400. Chociarz w xorg.conf jest ustawiony 1024x768.

Jeszcze sie robi update calego systemu. Moze to cos da.

PROBLEM ROZWIAZANY.

W pliku /etc/X11/xorg.conf wystarczylo dopisac w sekcji device: Option "NvAGP" "0"