bravo8 Napisano Grudzień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2006 Niestety już jest klapa, źle przydzieliłem ilość miejsca na dyskach i juz w czasie pierwszej aktualizacji zapełnił mi się. Teraz dowaliło mi duzo pakietów w /var/cache/yum , dysk się zapełnił i mi podczas logowania zgłasza, że nie mogę sie zalogować bo nie mam miejsca na dysku, jak to można obejść. Gdybym mógł jakoś wykasować pakiety z /var/cache/yum to by mi się zwolniło jakieś 700 Mb. Teraz nawet w oknie logowania nie mogę przejść do konsoli. Czuy pozostaje mi wykasować partycje i na nowo zainstalować system? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonteChristo Napisano Grudzień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2006 w grubie na kernelu e (edycja) na najdluzszej linijce dodaj na koncu s potem Enter stan na kernelu i wcisnij b zaloguj sie jako root odmontuj partycje powieksz partycje lub skasuj pliki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Grudzień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2006 aby usunąć wszystkie pliki z yuma wklep: yum clean all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bravo8 Napisano Grudzień 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2006 Ok, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2006 Jesli masz miejsce na innej partycji to mozesz usunac katalog z /var/cache/yum i zalozyc w to miejsce link symboliczny wskazujacy na katalog na innej partycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi