rolka Napisano Grudzień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2006 Chciałem uruchomić foobillard. Gryzie mi się z freetype. Aby zainstalować starszy pakiet, muszę odinstalować to co mam w systemie. A teraz niespodzianka: [root@xxxxx pliki]# rpm -e --nodeps freetype-2.2.1-10.fc6.i386.rpm błąd: pakiet freetype-2.2.1-10.fc6.i386.rpm nie jest zainstalowany [root@xxxxx pliki]# rpm -i freetype-2.2.1-10.fc6.i386.rpm pakiet freetype-2.2.1-10.fc6 jest już zainstalowany O co chodzi? Wymiękłem i poddałem się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Grudzień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2006 rmp -e freetype ale nie baw się z opcją --nodeps, to jest na maksa niewskazane, możesz mocno namieszać w systemie, bo z tej paczki korzysta połowa systemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Grudzień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2006 Chodzi o to że próbujesz odinstalować freetype-2.2.1-10.fc6.i386.rpm, ale to nie jest nazwa pakietu tylko pliku pakietu. Pakiet nazywa się freetype, patrz post wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolka Napisano Grudzień 8, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2006 Dziękuję za pomoc. Problem rozwiązany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Grudzień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2006 Heh, pewnie dowiedziales sie, ze trzeba zrobic rpm -qa | grep freetype, a i tak wywaliles te paczke przez opcje --nodeps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi