Cage_22 Napisano Sierpień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2004 Jestem byłym użytkownikiem auroxa, teraz przesiadłem się na Fedorę, i jest to mówj jedyny system. Problem w tym że wszystkie pliki i katalogi które utworzyłem na Auroxe a posiadają w nazwie polskie litery są wyświetlane niewłaściwie. Problem jest pewnie w jakimś kodowaniu całego systemu. Czy może wie ktoś jak to przestawić w Fedorze i na co tak żeby nazwy plików były dobrze wyświetlane ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2004 Myślę, że problem z kodowaniem wziął się z niewłaściwie zamontowanego systemu plików. Spróbuj zamontować partycję (edytuj /etc/fstab) z parametrami typu iocharset=utf8 lub iocharset=iso8859-2 oraz dopisz codepage=852. Jeśli zachowałeś plik /etc/fstab z auroksa wklej go tutaj, jeśli masz w obecnym fstab'ie ustawione powyższe parametry też wklej fstab a pomoc szybko nadejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi