frik Napisano Grudzień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2006 mam problem z instalacja pluginow do beryla pod redora. chodzi mi konkretnie o jeden -> 3d world (chyba sie tak nazywa) wyglada to tak -> http://video.google.pl/videoplay?docid=-21...108&q=beryl i jeszcze : jak ustawic przezroczystosc szescianu gdy nim obracam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 A możemy prosić więcej szczegółów, co do tego problemu z 3D World?? Nie wiesz skąd go ściągnąć?? Nie pojawia się w beryl-settings managerze?? Coś innego się dzieje?? A co do przezroczystej kostki, może trzeba mieć przezroczystą tapetę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frik Napisano Grudzień 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 co do 3d world nie wiem skad i jak go zainstalowac beryl-manager dziala mi ok alenie widze tam opcji do 3d world a jesli chodzi o ten szescian to jest pewnie gdzies jakas opcja do tego ale ja jej nie znalazlem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iv@n Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 Witam Ja mam taki problem ze jak odpalam beryl-menager to mi X sie wywala. mam zainstalowane sterowniki do ati w mam tak srednio 4000-4500fpsów nie wiem co mam zrobic zeby odpalic efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frik Napisano Grudzień 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 svn://svn.beryl-project.org/beryl/branches/beryl-3d-plugin co to jest ? znalazlem to juz w kilku opisach do 3d world niech ktos mi powie jak to zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 aby ustawić przezroczystość sześcianu wchodzisz do beryl menager -> desktop cube w zakładce choices zaznaczasz transparent cube (na samym dole) a następnie przechodzisz na następną zakładkę (numeric values) w niej ustawiasz odpowiadające tobie wartości na dwóch ostatnich sówakach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frik Napisano Grudzień 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 ok ustawiam -> Handle Transparency of Desktop Window w numeric values te sowaki co mam to -> acceleration , speed i timestep i nadal mi nie dziala przezroczystosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 to coś u ciebie jest nie tak bo u mnie jest 6 suwaków, a te o które mi chodziło miały na początku etykiety słowo optical czy tym podobne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 hmmm chciałem powiedzieć, że mam tak samo jak "frik" tylko te 3 opcje :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frik Napisano Grudzień 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 hmmm chciałem powiedzieć, że mam tak samo jak "frik" tylko te 3 opcje :/ no i wlasnie o ten brak opcji chodzi czy to jest problem wersji? jak sie aktualizuje beryla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 właśnie miałem o tym napisać, że może to być zbyt stara wersia beryla sprawdź jaką masz w systemie, bo ja posiadam wersje 0.1.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 no ja mma 0.1.2 z yuma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frik Napisano Grudzień 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 wiec jak zainstalowac (nowa wersje) lub zaktualizowac beryla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Grudzień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 kompilacja chyba że znajdziesz jakieś paczki na necie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Grudzień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2006 W repo http://wilsonet.com/packages/beryl/ są już paczki z Berylem 1.3.0 dla Fedory, zawierającym 3D World i przezroczysty sześcian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi