Sand-fly Napisano Grudzień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2006 Witam Wczoraj zdecydowałem sie wkoncu przesiąść z mojej FC5 na FC6 . Instalacja jak zwykle przebiegła bez problemów jednak zaraz po niej miałem możliwosc uruchomienia Deskop Effects jednak z racji tego ze nie miałem zainstalowajej karty graficznej nie chodziło to płynnie. ( przy testach glxgears ok 10 klatek / sec.) Wiec postanowiłem wgrać sterowniki. W tym celu musiałem zmienić jądor systemowe na i686 i po pewnych problemach wkoncu je wgrałem: Linux localhost.localdomain 2.6.18-1.2849.fc6 #1 SMP Fri Nov 10 12:45:28 EST 2006 i686 i686 i386 GNU/Linux Ale po instalacji yum install kmod-fglrx co prawda testy glxgears zaczeły wyglądac lepiej (ok 200 klatek / sec.) jednak juz nie moge wlaczyc xgl'a... A oto jak wygląda mój xorg.conf: # Xorg configuration created by pyxf86config Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "radeon" BoardName "Radeon 9200SE" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSection EndSection Jak zmienie wpis Driver "radeon" - > "fglrx" to niestety systen niechce sie odpalic... Moje pytanie brzmi : Czy mozna na sterownikach mesa uruchomic te efekty i jesli nie to czy istanie inna metoda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Grudzień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2006 fglrx nie obsługuje już kart 9200. na mesie aiglx powinien śmigać bez problemu na tej karcie. Na forum był z resztą ten temat już kilkakrotnie opisywany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi