peter86 Napisano Grudzień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2006 Czesc! Ostatnim razem jak tu cos pisalem FC5 nie spisalo sie na moim laptopie ;/ Dzisiaj dzien po zainstalowaniu FC6 moge smialo powiedziec ze jestem zadowolony z wyboru. Na poczatku pojawily sie problemy z Xami ale, zainstalowanie sterownikow ATI zalatwilo sprawe. Nastepnie pojawil sie problem z samoczynnie zamykajacymi sie oknami przegladarki FireFox. Znalazlem odpowiedni temat na forum, dodalem repo macromedia, szybie yum install flash-plugin nastepny problem z glowy. W prawdzie zadne z HOWTO na tym forum nie pomoglo mi w zainstalowaniu akceleracji 3D dla karty graficznej (aticonfig -initial / aticonfig --initial (w ogóle nie dziala) no ale spokojnie, bede probowal cos z tym zrobic. Problem wrezultacie sprawia mi polecenie wyloguj... srodowisko obralem sobie GNOME (patrzac na to ze bylem wielkim fanem KDE byla to odwazna decyzja ). Klikam myszka na "system" wyloguj, znikaja toolbary, zostaje tapeta, wskaznik myszki i system staje. Myszka nie da sie ruszyc. Dzieje sie tak tylko przy wylogowywaniu. Nie wiem co z tym zrobic... ktos mial podobny problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Grudzień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2006 zapewne odpowieź na swoje pytanie znajdziesz w /var/log/Xorg.0.log Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter86 Napisano Grudzień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2006 zapewne odpowieź na swoje pytanie znajdziesz w /var/log/Xorg.0.log Cholera, nawet nie wiem od czego zaczac grzebanie w tym pliku... nic nie rozumiem z rzeczy ktore sie tam znajduja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonteChristo Napisano Grudzień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2006 /var/log/Xorg.0.log -> po prostu daruj sobie tamto: wykonaj : system-config-display > to polecenie powinno zalatwic sprawe. Pozdrawiam 5 zł sie należy P.S. jako root Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonteChristo Napisano Grudzień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2006 /var/log/Xorg.0.log -> po prostu daruj sobie tamto: wykonaj : system-config-display > to polecenie powinno zalatwic sprawe. Pozdrawiam 5 zł sie należy P.S. jako root Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi