Miknx Napisano Grudzień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2006 witam mam problem z instalacjo fedory core 6 po wybraniu języka i klawiatury klikam dalej pokazuje sie okienko o wyszukiwaniu instalacji systemu fedory po wyszukiwaniu pokazuje sie czarne tło i zacięty kursor myszy może mi ktoś z tym problemem pomóc ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lechmmm Napisano Grudzień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2006 Spróbuj zainstalowac w trybie tekstowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miknx Napisano Grudzień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2006 tak samo nie chce iść po wykrywaniu instalacji fedory tylko niebieskie tło i nic więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SACZI Napisano Grudzień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2006 Ja spotkałem się z podobnym przypadkiem jeszcze w czasach Red Hat'a 7,2. Instalator zawieszał sie na poście: Running Anaconda. Okazało sie potem, że nie chciał sie instalować na dysku, bo wykrywał obecność Manradke - wiadomo, nie lubia się A na poważnie, wydaje mi się, że problemem jest/są uszkodzone płyty instalacyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miknx Napisano Grudzień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2006 możliwe bo wcześniej miałem problem z wykryciem instalacji systemu fedory bo miałem na dysku pozostałości po SuSe 10.1 ale usunąłem partycje na której był SuSe i wszystko było ok a teraz drugi problem .... a jest jakaś możliwość sprawdzenia czy płytka DVD z fedorą jest nie uszkodzona ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SACZI Napisano Grudzień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2006 Tak, akurat jak się nie mylę, Fedora/RedHat mają zaimplementowany program do sprawdzania poprawności płyty i spójności danych na niej zapisanych. Uruchamiasz kompa z płyty i chyba pojawia Ci sie taki Dialog w trybie tekstowym. Wciskasz OK i rusza test wszystkich płyt. Nie pamiętam szczegółów, bo od pół roku nie instalowałem Fetorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miknx Napisano Grudzień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2006 robiłem ten test to wszystko było ok tylko nie wiem jaka jeszcze jest przyczyna tego że sie zawiesza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miknx Napisano Grudzień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2006 mógłbyś mi wymienić pare innych przypadków dlaczego to sie zacina ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banankb Napisano Grudzień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2006 Siema Ja mam ten sam problem. Napisz mi czy i jaki inny linux chodzi Ci na tym kompie. I co za kompa masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 Napisz jaki masz procesor, plyte glowna (chipset), dyski i grafike oraz ktora wersje FC probujesz zainstalowac (i386 czy x64). Nadal trzeba obchodzic na niektorych konfiguracjach problemy zwiazane z kontrolerami dyskow, acpi, irq... ale ciezko zgadnac bez szczegolow konfiguracji. Na dzien dobry zaktualizuj i poustawiaj BIOS. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miknx Napisano Grudzień 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 procesor AMD Athlon 2800+ | 512mb ram | geforce fx 5200 | chipset via k8t800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banankb Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 a co do konfiguracji biosu to co tam poprzestawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PyraQ Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 Miałem taki sam problem winne okazały się płyty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banankb Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 ja nagrywałem zwykłą 32bit 2X i 64bit 2X i nie chce pujść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muru Napisano Grudzień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2006 hi, mam podobny problem, instaluje przez ftpa i zaraz na samym początku instalator wiesza się - po wybraniu żródła i katalogu, pokazuje sie pierwszy ekran, nalezy kliknąć dalej i sie wiesza. Na nowszym innym kompie dziala ok, wiec źródło jest oki (lan). Mam Durona 1800+, Epoxa z KT600, sata i ide, mysz usb, ati 9550 Jak instalowalem z DVD to był dokładnie ten sam problem co w temacie. W fedorze 5 wystarczylo odłączyć myszkę usb i w biosie APIC Mode i poszło bez problemu, teraz nie wiem juz co robić. Macie jakieś pomysły? pozdr PS nie mam innego (_linuxa_ → Linuksa) ORT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi