djboo Napisano Grudzień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2006 Na początku chciałbym sie przywitac jestem nowy na forum,a (_linuxa_ → Linuksa) ORT (FC 6) posiadam od wczoraj... wszystko pieknie super tylko problem z XMMS i innymi odtwarzaczami... mam zainstalowany XMMS, konfiguruje sobie MP3 z pomocą www.faq.feodra.pl dokladnie tak samo... i co ?? i nic na xmms nie da sie zadnej mp3 na PL wrzucic, zadne radio internetowe nie działa.... probowalem tez z Rythmboxem i Noatunem (oczywiscie konfigurowalem je ) i nadal nic... MP3 nie da sie zrzucic na PL, i radia shoutcastowego sie nie da sluchac (jest na PL ale poprostu tak "przelatuje" po nim tylko) Prosze o pomoc pozdro!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Grudzień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2006 Odpal xmms spod konsoli i wklej to co wyrzuca gdy próbujesz otworzyć mp3. I polecam beep-media-player - nowsza wersja xmmsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djboo Napisano Grudzień 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 nic nie wyrzuca przy probie odtworzenia w ogóle nie da sie mp3 wrzucic na PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 a jak instalowałeś xmms i jego rozszerzenie do mp3? weź jeszcze raz yum install xmms-mp3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djboo Napisano Grudzień 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 toż własnie tak instalowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 Odpal terminal i wpisz tam: mplayer <ściezkadopliku.mp3 i wklej nam, co ci mplayer powiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PyraQ Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 Miałem taki sam problem z xmms-em, więc dałem se spokój i przeżuciłem się na beep media player. Następca xmms-a. Projekt XMMS został zaniechany juz kilka lat temu !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djboo Napisano Grudzień 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 czyli lepiej beep?? ale jaki to ma kod ?? czy jak to sie zwie mowie ze lama jestem w sprawach Linuksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 Projekt XMMS zostal zaniechany juz kilka lat temu skoro napisali to co chcieli... po co roziwjac soft w nieskonczonosc, dodajac kolejne "super-niezawsze-przydatne-i-potrzebne-funkcje"... moim zdaniem xmms ma b. dobra funkcjonalnosc, bmp cos kiedys nie przypadl mi do gustu (nie pamietam juz dlaczego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djboo Napisano Grudzień 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 mi mowia wlasnie czesto ze BMP ma skomplikowany EQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chester Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 Ja zainstalowałem sobie audacious i bardzo go sobie chwale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djboo Napisano Grudzień 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 no nic... przy instalowaniu mplayera wyskokło cos takiego root@host22q184userpcaq18269 ~]# yum install mplayer Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Setting up repositories core 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 updates 100% |=========================| 1.2 kB 00:00 extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Reading repository metadata in from local files primary.xml.gz 100% |=========================| 349 kB 00:02 ################################################## 1089/1089 primary.xml.gz 100% |=========================| 1.6 MB 00:25 ################################################## 5160/5160 Parsing package install arguments No Match for argument: mplayer Nothing to do Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 poszukaj jak dodać repozytoria livna do yuma.Wszystko było na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djboo Napisano Grudzień 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 dobra... umie juz puscic na mplayerze z konsoli, ale kurna nie umie na PL w XMMS nic wrzucic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garett Napisano Grudzień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2006 rpm -Uhv http://rpm.livna.org/livna-release-6.rpm mi takie cos pomoglo z mplayerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi